Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Cem Bender Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Cem Bender Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Cem Bender, 1 Ocak 1965 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. Türk dizi sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Cem Bender
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1965
Doğum Yeri: Trabzon
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 55 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/cembender0/

Eğitim hayatı: Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Şehir Bölge Planlama alanında yüksek lisans yaptı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2004 yılında, ‘Arapsaçı’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? 2007 yılında, ‘Karayılan’ dizisinde canlandırdığı ‘Osman’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: İyice hazırlanmadan sahne çekmekten gerginlik duyuyor.  “Senaryoda her zaman her şey yazmaz, sizin bulup çıkarmak durumunda olduğunuz nüanslar vardır. Günün sonunda yönetmenle, senaristle oluşturduğunuz bir tasarım sürecidir bu. Tiyatrodan gelen bir alışkanlığım var. Hakkıyla hazırlanmadan sahneyi çekmek beni geriyor. Tiyatroda sahneye çıkmadan önce kendi iç dünyamıza çekiliriz; bu bedeni oyuna terk etmektir. Sette bu kadar yoğun bir şey yapmak çok zor ama en azından öncesinde hazır olunması gerekiyor. Ezberi saymıyorum, ezber tabii ki olacak ama neyi neden söylediği, öncesi ve sonrası, sahnenin grafiği, pik noktaları nelerdir, sahnenin deşifresi yapılmalı. Daha sonra fazlalıklardan arınmak, sahneye temiz girmek adına kendinize süre tanımanız gerekir. Kostüm, saç ve makyaj için son dakika müdahale edilmesini istemem ‘Kayıttan önce ne yapacaksanız yapın ve beni bırakın’ derim. Bir ruh dinginliği ile sahneye girmeyi tercih ederim. Ayrıca partnerimle sahneye hakkıyla çalışarak kayda girmek çok iyi sonuç veriyor.”

İlk sinema filmi: Berdel/ Atıf Yılmaz

Hayata bakışı: Mimarlık ve oyunculuk, ikisi de hayatının vazgeçilmezi. Aynı zamanda herkesin oyunculuk eğitimi alması gerektiğini düşünüyor. “İkisiyle birlikte yaşamayı öğrendim. Mimarlık eğitimi aldığım sırada tiyatro başladı. Oyunculuk eğitimi, aslında her insanın alması gerektiğine inandığım bir eğitim. İnsanın kendini, bedenini, potansiyelini keşfetmesidir, empati yeteneği kazanması ve algısını geliştirmesidir. Oyunculuk eğitimime oyuncu olmak gibi bir arzuyla başlamadım. Bu bir eğitim süreci ve bu insanın kendini kurcalaması adına iyi bir deneyimdi. Kaldı ki benim mimarlıkta çok işime yaradı. İkisiyle birlikte yaşamayı öğrendim ve alıştım. Bir tanesini bırakırsam topallarım gibi geliyor ve ikisi birbirini besliyor.”

İş hayatına bakışı: Oynadığı dizi ve filmlerde hayat verdiği karakterleri çok iyi anladığını söyleyerek, karakteri adeta yaşadığını ve çok benimsediğini belirtiyor. Aynı zamanda oyunculuk eğitimleri de veriyor. “Öğrencilerime ilk söylediğim şey şudur; ‘Oyunculuğu kendiniz için yapın ve yaparken mutlu olmak önceliğiniz olsun. Eğer siz sahnede dürüstseniz, kendinizi iyi hissederseniz seyirci onu hemen alır.’ Oyunculuk başkası için veya birilerine göstermek için yapılmaz. İnsanın tamamen kendiyle olan hesaplaşması ve orada bitmesi gereken bir şeydir. Bunu çeşitli tekniklerle süslersin, geliştirirsin, bir sonraki aşamaya taşırsın ama temelinde kendin için yaptığın bireysel bir eylemdir. Bu nedenle çok büyük bir özveri, disiplin isteyen ve tabii şans gerektiren bir süreçtir. Aynı zamanda çok acımasızdır, mesleğini elinden kaçırmaya başladığın zaman tekrar yakalamak zordur. Onu sürekli diri tutmak ve beslemek zorundasın. En az bir mühendislik kadar disiplin isteyen bir meslektir.”

Türkiye’de beğendiği mimar kim? Cumhuriyet dönemi mimarisini çok seviyor. “Seyfi Arkan bu dönemin sevdiğim temsilcilerinden biridir. Türkiye’de modern mimarlığın öncülerindendir. Seyfi Arkan özellikle insan yaşam biçimleri, değerleri ve davranışları üzerine etütlerini yapmış ve bunları mimarisinde yorumlamıştır. Tam da bu noktada mimarlıkla tiyatronun ciddi bir bağı kurulabilir. Çünkü mimar mekânı, oyuncu o mekanın içindeki insanı tasarlar.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020/ 2021- Alev Alev- Çelebi Kayabeyli

2018/2019- Gülperi/ Seyit

2018- Hakan: Muhafız/ Timur

2014- Kurt Seyit ve Sura

2012- Çıplak Gerçek/ Harun

2012- Ağır Roman Yeni Dünya / Entel

2007- Karayılan/ Osman

2006- Esir Kalpler/ Nihat Akerman

2006- Rüya Gibi/ Şafak Kara

2004- Arap Saçı

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Omar ve Biz/ İsmet

2014/II Intermezzo / Mazhar Osman (Kısa Film)

2013- Senin Hikayen / Meral’in Doktoru

2012- Evdeki Yabancılar

2012-Sessiz – Be Deng/ Hüseyin (Kısa Film)

2011- Labirent/ Uğur

2009- Güz Sancısı / Doktor

2007- Saklı Yüzler

1990- Berdel/ Mahmut

TİYATRO OYUNLARI

2016- Godot’yu Beklerken / Oyuncu

2010- 10 Adımda Unutmak – Anti Prome / Oyuncu

2008- Karanlık Korkusu / Oyuncu

2006- Evridike’nin Çığlığı / Oyuncu

2004- Oidipus Sürgünde / Oyuncu

2002- Oidipus Nerede / Oyuncu

2000 – (OYUN)CU / Oyuncu

1996- Gergedanlaşma / Oyuncu

1994- Beş Kısa Oyun / Oyuncu

1993- Mutlu Günler / Oyuncu

1991- Sevdalı Bulut / İşçi / Devedikeni

ÖDÜLLERİ

2020- 10. SEE Paris Film Festivali (South East European Film Festival ) / En İyi Erkek Oyuncu/ Omar ve Biz