Ana sayfa Sosyal Medya Psikopatlığın kitabını Alev Alev dizisinde yazabilecek birisi var!

Psikopatlığın kitabını Alev Alev dizisinde yazabilecek birisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Perşembe akşamları Show TV ekranında yayınlanmakta olan Alev Alev dizisinin şimdiye kadar 5 bölümü yayınlandı. Kendi kitlesini yaratma noktasında bu 5 bölüm bile yeterli oldu. Demet Evgar, Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz’in başrollerinde yer aldığı dizide, yaşadıkları büyük sorunları aşmaya çalışan 3 kadının hikayesi ön palana çıkıyor. Ancak arka planda ise dizinin psikopat karakterleri erkek şiddetinin hangi boyutlara gelebileceğini ve insan hayatını ne kadar çekilmez hale getirebileceğini de anlatıyor.

İşte bu noktada dizinin psikopat karakterlerle dolu olduğunu ve bu karakterler üzerinden den hikayenin ilgi çekici birçok yanının bulunduğu görülüyor. Erkek karakterlerin yarattığı olayların mağduru olan kadın karakterleri, kendi mücadelelerini verdikleri Alev Alev dizisinde en dikkat çeken psikopatlık sunumun Çelebi Karabeyli karakteri ile Cem Bender sergiliyor.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, bu karaktere dikkat çektiği yazısında, karısını kendisine muhtaç hale getiren, verdiği ilaçlarla onu delirmiş gibi gösteren, kızını da yanına çekmeye çalışan Çelebi karşısında Cemre ise haklılığını savunmak için, umudunu kaybetmeden savaşıyor.

Psikopatlığın kitabını Alev Alev dizisinde yazabilecek birisi var! 7

Cem Bender’in mükemmel performans ile canlandırdığı Çelebi karakterini yorumlayan Anibal Güleroğlu, “Baskıcılığı ve kötülüğü gülen bir yüz, insancıl söylemler ve sevecen koca karizmatikliğiyle maskeleyerek şiddetini sinsice sürdüren Çelebi, senaryonun bel kemiği olmanın ötesinde, her haliyle mükemmel bir psikopatlık örneği konumunda! Dahası Cem Bender’in performansıyla diziden en çok akılda kalan detay da bu karakterin psikopatlığı oluyor” diye yazdı.

Çelebi o kadar psikopatlık sergiliyor ki, Cemre’nin sesini duyurma mücadelesi çoğu zaman anlamsız kalıyor. Anibal Güleroğlu, “Onun tüm çabası, sadece çoğu zaman gereksiz haykırışlardan ve oradan oraya koşturmadan ibaret kalarak, Çelebi’nin psikopatlığı karşısında silikleşiyor. Yani bu tabloda kazanan, Çelebi ile zirveye taşınan psikopatlık oluyor” diyerek dizinin verdiği mesaja dikkat çekiyor.