Ana sayfa Sosyal Medya Çok övgü alan Netflix’in Kuş Uçuşu dizisine buyurun bir de bu açıdan bakın!

Çok övgü alan Netflix’in Kuş Uçuşu dizisine buyurun bir de bu açıdan bakın!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ay Yapım’ın Netflix için çektiği Kuş Uçuşu isimli dizi, çok uzun süredir büyük bir merakla bekleniyordu. Dizi 3 Haziran’da gösterime girdi.

Tanıtımlarıyla büyük heyecan yaratan, başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol’un paylaştığı Kuş Uçuşu medya dünyasında iki farklı kuşağın acımasız mücadelesini anlatıyor.

Gösterime girer girmez büyük ilgi gören Kuş Uçuşu dizisi Netflix’e resmen zirveden girdi. Gösterime girmesinin üzerinden daha üç gün geçmesine rağmen Türkiye’de zirveye yerleşen Kuş Uçuşu, dünya sıralamasında da altıncılığa yerleşti. 40 ülkenin de ilk 10 sıralamasında yer aldı.

Çok övgü alan Netflix'in Kuş Uçuşu dizisine buyurun bir de bu açıdan bakın! 9

Sosyal medyada da övgü dolu yorumlar alan Kuş Uçuşu’nu TV eleştirmeni Sina Koloğlu farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Koloğlu;  “Kuş Uçuşu Her Şey çok kolay oluyor dizisi” sözleriyle dikkat çekti. Bu yorumu ailesinde diziyi izleyen genç ahalinin yaptığını belirten Sina Koloğlu, “Aslı (Miray Daner)nın ‘Kuş Uçuşu’ hikayesinde her şey çok kolay intiba uyandırıyor izleyicide. Bizim yerli dizilerin yapılan mesleği ‘önemsememe hali’ burada da mevcut. Araştırmacı gazeteci kartvizit çıkarmışlar Lale’ye (Birce Akalay) o kadar” şeklindeki yorumuyla dikkatleri çekti.

Çok övgü alan Netflix'in Kuş Uçuşu dizisine buyurun bir de bu açıdan bakın! 10

Sina Koloğlu yazısında, dizinin senaristi Meriç Acemi ile ilgili de şu ifadeleri kullandı; “Şöhretli ve de zengin yaşamların gerilim dolu hayatları ile ergen bunalımları ve aşkları üzerine başarılı çalışmalar yapan bir senarist, Meriç Acemi. Netflix’te yayınlanan ‘Aşk 101’ tutmuştu. ‘Ufak Tefek Cinayetler’ ile doruğa taşıdığı bu tarzını, ‘Kuş Uçuşu’nda devam ettirmek istiyor. Hikayenin ‘merak’ hali bekleneni veriyor.”

Çok övgü alan Netflix'in Kuş Uçuşu dizisine buyurun bir de bu açıdan bakın! 11

Sina Koloğlu’nun oyuncu değerlendirmeleri de ilgi çekici; “Birce Akalay(Lale), Aslı(Miray Daner) biraz ben hırslıyım bakışlarını abartılı bir şekilde verse de, İbrahim Çelikkol(Kenan), Defne Kayalar(Gül), İrem Sak(Müge), Burak Yamantürk(Selim) işlerini gayet iyi yapıyorlar. Bizim oyuncuların ‘kelimeleri yutma’ gibi bir sorunları var. Seslendirmede de bir sorun olduğu yolunda ev ahalisinin iddiası oldu.”

Kuş Uçuşu dizisi özellikle Birce Akalay ve Miray Daner’in performanslarıyla dikkat çekiyor.  Birce Akalay’ı deneyimli bir gazeteci olarak izleyeceğimiz dizide Miray Daner, Akalay’ın çalıştığı kanalda işe giren ve kendisini ispatlamaya çalışan Z kuşağı bir gazeteciyi oynuyor.