Ana sayfa Dizi Haberleri Damla Sönmez, Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak, Türk dizi tarihine yön verecek bir projede!

Damla Sönmez, Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak, Türk dizi tarihine yön verecek bir projede!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Damla Sönmez, Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak aynı projede buluştu ama bu proje diğerlerinden çok farklı olacak. Türk dizilerinin dünyaya yayılma hızı o kadar fazla ki, yapımcılar birbirinden farklı projeler çekmekle birlikte, dünyanın farklı bölgeleri için de diziler yapılmaya başlandı.

Örneğin Özbekistan için yapılan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi, Türkiye’de de yayınlanmıştı. Benzer şekilde yurt dışına yönelik olarak yapılan ve sonrasında Türkiye’de de izleyiciler ile buluşan dizi örneklerine yenileri katılmaya başlayacak. Bu durum Türk dizi sektörü adına çok büyük bir gelişimin ve yeni bir dönemin başlamakta olduğunun işareti olarak da görülebilir.

Türk dizilerinin çok izlendiği Latin Amerika’ya yönelik olarak O3 Medya tarafından Mavi Sürgün isimli dizinin hazırlandığının bilgileri basına yansımıştı. Bu gelişmeye paralel olarak, oyuncular ile anlaşmalar da yapılmaya başlandı.

Damla Sönmez, Caner Cindoruk ile Serkan Altunorak’ın bu projede bir araya gelmesi bekleniyor. Peki Mavi Sürgün dizisi neden önemli bir proje? Çünkü, Türk yapımcıların artık yurt dışında ortaklıklar kurmaya başladığı ve oyuncularımızın, hikayelerimizin dizinin yayınlanacağı bölgeye uygun koşullarla çekileceği yeni bir dönemin işaretleri veriliyor.

Mavi Sürgün isimli dizi projesi de Güney Amerika’daki izleyici kitlesi hedeflenerek hazırlanan bir proje ve başarılı olur ise yeni örneklerini de çok yakında görebilirsiniz.

Damla Sönmez, Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak, Türk dizi tarihine yön verecek bir projede! 7

Türkiye’nin bir dizi üretim merkezi haline getirilmesi noktasında Netflix ve ardından da Disney Plus’un büyük katkısı oldu. Dünyaya daha çok yayılma fırsatı bulan sektör temsilcileri, artık yabancı ortaklıklar yaparak farklı uyarlamalar ya da özgün projeler hazırlayarak sektöre yeni bir bakış açısı kazandırdı.

İşte Mavi Sürgün dizisi de bu bakış açısının bir eseri ve Türk dizi sektörünün dünya çapında daha da geniş coğrafyalara yayılması için büyük bir adım niteliği taşıyor.

26 bölümden oluşması beklenen Mavi Sürgün dizisinin çekimleri Ege bölgemizde yapılacak ve ilk önce de Güney Amerika ülkelerinde yayınlanması bekleniyor. Bu projenin yurt dışındaki sonuçları neticesinde, benzer projeler ilerleyen dönemde hızla artabilir

Bu durum da Türk dizi sektörünün gelişimi ve yayılması noktasında yeni bir aşamaya geçildiğini gösterecektir.