Ana sayfa Sosyal Medya Demet Özdemir, dünya listesinde! IMDB Starmetre’de Adım Farah rüzgarı esti!

Demet Özdemir, dünya listesinde! IMDB Starmetre’de Adım Farah rüzgarı esti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Tüm dünyada ‘Bilgi Bankası’ olarak tanımlanan IMDB’nin düzenli olarak her hafta yaptığı Starmetre listesi, dünyadan pek çok ismin öne çıktığı, gündemde yer alan kişileri ortaya koymakta. Türkiye’de çekilen dizi ve sinema filmlerinin, dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanmasının ardından Türk oyuncular da uzun süredir Starmetre listelerinde dikkat çekiyorlar. Listede yer alan milyonlarca kişi içinde Türk oyuncuların hatırı sayılır bir şekilde yer alıyor olmasıyla birlikte IMDB Starmetre’ye giden Türk oyuncular için de ayrı bir liste oluşturulmakta.

“Filmler, diziler, televizyon programları, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir bilgi bankası” olarak tanımlanan IMDB’nin Starmetre listesinin 6 Mart tarihli yeni yayınlanan tablosunda, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Demet Özdemir’in üst sıralara yükseldiği görülmekte.

Demet Özdemir, dünya listesinde! IMDB Starmetre'de Adım Farah rüzgarı esti! 8

Adım Farah isimli Fox TV’nin dizisinde Engin Akyürek partnerliğiyle ekrana gelmeye başlayan oyuncu, ayrıca Netflix için çekilen Aşk Taktikleri ve Disney + platformu için çekilen Dünyayla Benim Aramda dizileriyle de uluslararası şöhretini arttırmıştı. Oyuncunun, Erkenci Kuş’un dünyanın farklı ülkelerinde yayınlanmasından sonra gelen diğer dizileri de ününü giderek büyütmekte.

Son olarak iddialı dizi Adım Farah ile geçtiğimiz hafta ekrana gelmeye başlayan Demet Özdemir, IMDB’nin 6 Mart tarihli Starmetre listesinde, tüm dünyada 11 milyondan fazla kişi arasında 293. sırada yer alarak diğer Türk oyuncuların da önüne geçti!

Türk oyuncular listesinde ise ilk sırada yer alan Demet Özdemir, hızlı çıkışıyla IMDB Starmetre’nin Türkiye tahtına oturdu!

Demet Özdemir, dünya listesinde! IMDB Starmetre'de Adım Farah rüzgarı esti! 9

En yakın rakibi olan Can Yaman’ın 3 bin 314. sırada olduğu dikkate alınırsa, Demet Özdemir’in, Adım Farah dizisi ile Starmetre’de adeta rüzgarını estirdiği görülüyor! Oyuncunun, Erkenci Kuş dizisinde birlikte rol aldığı ve dünyada da tanınmasını sağlayan diziden sonra Can Yaman ile IMDB Starmetre’nin Türk oyuncular listesinde de yanyana gelmesi ayrıca dikkat çekici bir tesadüf oldu.

Bir anda 7 bin 990 sıra yukarı yükselerek dünya listesinde 293. sırada yer alıyor olması, Demet Özdemir adına büyük bir başarı aslında! Adım Farah dizisinde İranlı göçmen bir kadına hayat veren Özdemir’in, dizinin daha ilk bölümüyle dünyada da dikkatleri çekmiş olduğunu ortaya koyuyor. Bakalım bir sonraki haftada Demet Özdemir, Türk oyuncular listesinde yerini korumakla birlikte, dünya sıralamasında daha üst sıralara çıkabilecek mi?