Ana sayfa Sosyal Medya Demet Özdemir ile Engin Akyürek yerli dizi izleyicilerini çok etkilemedi ama yabancılar büyülenmiş gibi!

Demet Özdemir ile Engin Akyürek yerli dizi izleyicilerini çok etkilemedi ama yabancılar büyülenmiş gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanan Adım Farah dizisine Türkiye’de ilgi belenenin altında olsa da, yurt dışında müthiş bir heyecan olduğu gerçeği ortada duruyor. Sosyal medyada yurt dışındaki dizi hayranlarının hem Engin Akyürek ve Demet Özdemir’e hem de dizinin hikayesine yönelik çılgınlık boyutundaki paylaşım yarışı devam ediyor. Ancak ülkemizde artık bu tür durumlar yavaş yavaş azalıyor.

Türkiye’deki dizi sektörünün müthiş gelişimi, birbirinden çok farklı hikayelerin ortaya çıkması, dijital platformlar ile birlikte çeşitliliğin artmasının yanı sıra oyunculuk performanslarında da daha iyiye giden bir süreç yaşanıyor. İşte böyle bir ortamda Türk dizi izleyicileri de artık yapımlar konusunda çok daha bilinçli hareket ediyor.

Yerli izleyicinin Adım Farah dizisinden etkilendiğini ve bu nedenle reytinglerin ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak bu etkilenme halinin bir patlama yaratmadığını ve orta sıralarda bir ilgi olduğu gerçeğini de kaçırmamak lazım. Adım Farah dizisi bu sezonun iyi diye tabir edilen dizilerinden ama en iyiler arasına henüz giremedi.

Yurt dışındaki Türk dizisi hayranları için ise durum çok daha farklı. Youtube, twitter, instagram ve facebook gibi sosyal paylaşım platformlarında diziye yönelik yapılan paylaşımlar gün ve gün artıyor.

Demet Özdemir ile Engin Akyürek yerli dizi izleyicilerini çok etkilemedi ama yabancılar büyülenmiş gibi! 7

Demet Özdemir ile Engin Akyürek’e olun ilginin büyüklüğü her hafta yeni bölüm yayınlandığı süreçte adeta patlama yapıyor. Sosyal medyanın bu etkisinin dizinin yurt dışı satışlarına da çok olumlu etki yapması bekleniyor.

Türkiye’de ise oyuncuların hayranları heyecanlı ve ilgili ama yurt dışından gelen bu çılgınlık boyutundaki ilginin yurt içinde daha makul düzeyde olduğunu da söylemek gerekiyor.

Artık yerli izleyici, birbirinden çok farklı hikayeler izleyebildiği, güçlü prodüksiyonlar kanıksandığı için, ünlü isimlerin birlikte aynı seti paylaşmalarına duyulan heyecan da artık sıradanlaşıyor.

Adım Farah dizisinin kaliteli bir yapım olması, güçlü oyunculuk performansları ve dikkat çeken kurgusu ile çok daha iyi reytingler elde etmeyi hak ettiğini de vurgulayalım.