Ana sayfa Sosyal Medya Demet Özdemir ve Serenay Sarıkaya’nın güçlü dayanışması!

Demet Özdemir ve Serenay Sarıkaya’nın güçlü dayanışması!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Kadına şiddet konusu son yıllarda gündemden düşmüyor. Alınan önlemler yeterli gelmiyor, kadınlar şiddet mağduru olmayı sürdürüyor. İşte bu duruma tepki için sosyal medyada başlatılan dayanışma çalışmasına birçok ünlü kadın katıldı… İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı bu dönemde, kadınlar adeta ayağa kalktı ve bu konuda seslerini yükseltti.

Kadın dayanışmasını sergileyen Demet Özdemir ve Serenay Sarıkaya da instagram hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kadına şiddete karşı birlik oldu.

Her iki oyuncu da arkadaşlarından gelen meydan okumayı kabul etti ve İstanbul Sözleşmesi’ni etiket olarak paylaşarak geri adım atılmaması konusunda siyasileri mesaj verdi. Toplumda yükselen ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını isteyen taleplere ünlü isimler de bu sosyal medya çalışması ile destek verdi.

Demet Özdemir, “İstanbul sözleşmesi yaşatır” etiketi ile birlikte aşağıdaki fotoğrafını yayınladı.

Demet Özdemir ve Serenay Sarıkaya'nın güçlü dayanışması! 8

Serenay Sarıkaya da “Kadınlar kadınları destekliyor” etiketinin yanı sıra “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” notuyla bu konuda geri adım atılmasını istemediklerini net bir şekilde ifade etti.

Demet Özdemir ve Serenay Sarıkaya'nın güçlü dayanışması! 9

İstanbul Sözleşmesi nedir?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi… Kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir.