Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Deniz Barut, Destan dizisinde çok önemli bir gerçeğin farkına vardı!

Deniz Barut, Destan dizisinde çok önemli bir gerçeğin farkına vardı!

tarafından ker_def

Destan dizisi atv’de salı akşamları yayınlanıyor ve başarılı bir hikayeyi, güçlü oyuncular canlandırıyor. Reytingleri de iyi gelen dizinin Ulu Ece karakterini canlandıran isim ise Deniz Barut. Ünlü oyuncu, sekizinci yüzyılda geçen hikayeden çok etkilendi.

Deniz Barut dizinin geçtiği çağ ile bugünü karşılaştırırdı. O dönemden bugüne nasıl izler kaldığı konusunda önemli bir saptamada bulunan oyuncu, şu açıklamayı yaptı: “Bu proje sayesinde o döneme dair ne kadar çok iz taşıdığımızı keşfetmekten dolayı ayrıca mutluyum. O çağda ya da bu çağda hiç fark etmez; bir kadın olarak doğduğum ve köklerine sahip olduğum bu ülkede ayakları yere basan, kararlarını kendi veren, özgür, değerini bilen ve bildiren bir kadın olmak hep idealim olurdu.”

Dizinin hikayesinde Ulu Ece çok etkili bir karakter olarak yer alıyor, Gök Saray’ın, güçlü, mağrur, ailesi ve inancı için her şeyi yapabilecek olan birisi…

Deniz Barut, Destan dizisinde çok önemli bir gerçeğin farkına vardı! 7

Rus Vareg kızı olan Ulu Ece, küçük yaşta saraya esir alınmış, Türklüğü benimsemiş, hayranlıkla kabullenmiş bir kadın.

Deniz Barut, karakterinin bir kadın olarak kendisini çok etkilediğini belirterek şöyle konuştu: “Zaman zaman kötülük olarak algılanabilecek davranışlarının arkasında zehir gibi aklı, korumacı tavrı ve tutkuyla bağlı olduğu hanına, oğullarına ve ülkesine olan aşkı var. Beni etkileyen yalnızca Ulu Ece’nin değil dönemin kadınının ve daha çok insanının akılcı yaklaşımı. Duyguları alev alev ama kararları hep akıldan yana. Keşke bazı alanlarda bugün de başarabilsek.”