Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisi sosyal medyada birçok ülkede gündem oldu!

Destan dizisi sosyal medyada birçok ülkede gündem oldu!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen on beşinci bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi. Dizinin tüm kişiler kategorisindeki birinciliği rakibi Üç Kız Kardeş dizisine kaptırması ise bir ilk oldu. Dizi, sosyal medyanın da zirvesinde yer aldı. #SevdamızınGücü etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye gündeminde üçüncü sırada yer alırken Almanya, Sırbistan, Yunanistan, Şili, Cezayir, Arnavutluk ve Fas gündemlerine de girmeyi başardı.

Destan’ın on beşinci bölümünde, Balamir’in Alpleri, Dağ Obasına baskın düzenlediler. Akkız, Batuga, Saltuk, Çolpan Hatun, Sırma, Yaman, Tutkun ve Dağbanlar; Balamir’in kalabalık Alplerine karşılık vermelerine rağmen kayıp vermeleri üzerine Akkız’ın zekice hamlesiyle Balamir’in Alpleri geri çekilmek zorunda kaldı. Akkız, Dağ Obasına çeçek bulaştıran Esen’in çeçek yarasını bıçakla keserek, kanlı bıçağı kızın kolundan çıkardığı gibi Balamir’in boynuna bir çizik atar ve çeçek mikrobunu Balamir’e bulaştırdı. Şoka giren Balamir bütün direnmelerine rağmen otağın dışına çıkarak Alplerini durdurmak zorunda kaldı.

‘Destan’ın on beşinci bölümüne Çolpan Hatun‘un, Tılsım’ın emanetlerini Batuga’ya vermesi ve Batuga’nın annesinden kalan savaşçı urbası, kılıç, yay ve tilkeşi Akkız’a verip, onun taşımasını istemesi damgasını vurdu. Gözleri dolu dolu olan Batuga “Savaş urbaların Gök Saray’da kaldı. Onun emanetini sen taşır mısın? sözleri Akkız’ın gözlerini dolmasına neden olur. Akkız “Gururla taşırım Batuga Teginim” diyerek Tılsım Hatun’un urbasını göğsüne çeker ve büyük bir hazineymiş gibi sarılır.

Batuga ve Akkız en yakınlaştıkları anda, Sabarların lideri Manço kendisini Pençe’ye götüreceklerini düşündüğü Kırçiçek ve Çalayır’ın kaçmasına izin verir. Manço, Kırçiçek ve Çalayır’ın ardından Dağ Obasına gelir. Manço “Kırçiçek sizin olsun! Ben Pençeyi isterim! Bana pençeyi verin’’ sözleri Batuga’yı öfkelendirir. Batuga’nın “Pençe yok” sözleri üzerine Kırçiçek’e öfkelenen Akkız “Var’’ diyerek ortaya çıkar. Batuga sinir harbinden gerilirken Akkız ‘ın “Seni alt ettiğim için mi beni ararsın Manço yabanı? “ sözlerine Manço “ Yok! Bu aksak Tegin beni bayıltmasaydı, kervanımı soyduğunuzda söyleyecektim! Ben seni anana götürmek için ararım Evren Alp’in kızı!” demesi Akkız ve Batuga’yı dehşete düşürür, tüm obayı ise şoka sokar.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek… İşte dizinin 22 Mart’ta yayınlanacak olan 16. bölümünden ilk fragman: