Ana sayfa Dizi Analiz Destan dizisinde hesap kesme zamanı! Alpagu Han esir düştü!

Destan dizisinde hesap kesme zamanı! Alpagu Han esir düştü!

tarafından ker_def

Ekran yolculuğunu reytinglerin zirvesinde sürdüren ve her bölümüyle ses getiren ‘Destan’, atv’de salı akşamı 20.00’de yayınlanacak on dördüncü bölümüyle nefes kesecek. ‘Destan’ın on dördüncü bölümüne Batuga ve Akkız’ın, Alpagu Han ve Gök Saray’a karşı giriştiği var olma mücadelesi ve Çinli Taizu’nun şeytanın bile aklına gelmeyecek oyunu damga vuracak.

Batuga ve Akkız’ın küçük göçer obasını basan Alpagu Han Sırma’yı vurduktan sonra alplarına saldırı emri verir ancak Batuga ve Akkız böyle bir saldırıya hazırlıklıdırlar. Bozkır’da yıllarca tuzak kurup Gök kervanlarını yağmalayan Akkız, şimdi de kendilerini Gök Hanlığı’na karşı savunmak için bir tuzak kurmuştur.

Destan dizisinde hesap kesme zamanı! Alpagu Han esir düştü! 9

Alpagu Han bu tuzağa düşer ve Batuga ile pazarlık yapmak zorunda kalır ancak Alpagu Han tuzağa düşmeyi fırsata çevirir ve yeni düşmanını tanımak için pazarlık şartları gerçekleşene kadar onların rehini olmayı teklif eder. Bu zorunlu konukluk, baba oğul arasında müthiş bir sinir savaşı başlatır.

Destan dizisinde hesap kesme zamanı! Alpagu Han esir düştü! 10

Batuga ve Akkız’ın pazarlık için istedikleri şeyler, hem Ulu Ece’yi hem Taizu’yu çok sinirlendirir. Taizu, Akkız’a söylediği “Ya Çin’in iti olursunuz ya hepiniz ölürsünüz” sözünü yerine getirmeye koyulur. Bulduğu yol ise, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yoldur.

Şimdi Batuga ve Akkız’ın sadece kendilerini değil, bütün Türkeli’ni kurtarmaları gerekmektedir.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günayın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek…

Destan dizisinde hesap kesme zamanı! Alpagu Han esir düştü! 11