Ana sayfa Dizi Arşivi Dila Hanım | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Dila Hanım | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Türk sinemasının unutulmaz Kadir İnanır ve Türkan Şoray filmlerinden biri olan “Dila Hanım”dan uyarlandı… Başrollerini Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil paylaştığı filmin dizi versiyonu beklentileri karşılayamadı. Dila Hanım dizisi, 37 bölüm Star TV’de yayınlandıktan sonra, Show TV’ye geçti. 62. bölümde final yapan dizi beklenen reytinglere bir türlü ulaşamadı.

Yeşilçam’ın kült filmlerinden olan ‘Dila Hanım’ dizi olarak ses getirmedi. Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil, Kadir İnanır ile Türkan Şoray’ın yerini dolduramadı yorumları sıkça yapıldı. Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un reklam gelirindeki daralmadan ötürü final yaptıklarını açıklamıştı.

Dila Hanım | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Star TV-Show TV

Yapımcı: Gold Film- Faruk Turgut

Türü: Aşk-Drama

Yayın Tarihi: 14 Eylül 2012

Bitiş Tarihi: 25 Nisan 2014

Sezon Sayısı: 2

Mekan: Adana

Bölüm sayısı: 62

Süresi: 90 Dakika

Müzik: Mazlum Çimen ve Saki Çimen

Başrol: Erkan Petekkaya, Hatice Şendil

Oyuncular: Mahir Günşiray, Hülya Darcan, Necip Memili, Yonca Cevher, Didem Balçın , Hüseyin Soysalan

Senarist: Zülküf Yücel

Yönetmen: Onur Tan (2012), Aydın Bulut (2012-2013), Nihat Durak (2013-2014), Adnan Güler (2014)

TÜM HABERLER

‘Dila’ dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Dizi hakkında tüm haberleri okumak için tıklayınız.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4d5RWLhTHDmQfxXjQVcA5A

Resmi internet sayfası: https://www.showtv.com.tr/show-tv-dizi/galeri/431867-dila-hanim

HİKAYESİ

Dila Hanım, kendi adaletini kendi sağlayan, sözü kanun yerine geçen ağaların ve beylerin hüküm sürdüğü düzene tek başına karşı koymaya çalışan, ölen eşinin ardından adalet arayan genç, şehirli Dila’nın (Hatice Şendil), ve imkansız aşkı Rıza Bey’in (Erkan Petekkaya) hikayesini anlatıyor. Sarıgöl’de yaşayan iki büyük aile Barazoğulları ve Selamoğulları’nın kaderi Barazoğlu İhsan ve karısı Dila’nın kasabaya yerleşmesiyle yeniden yazılacaktır. İhsan Barazoğlu ve Dila’nın mutlu evlilikleri talihsiz bir olayla gölgelenir. Barazoğullarının reisi Seyit Bey (Engin Şenkan), arsasını Selamoğlu ailesinin dürüst ve saygıdeğer ismi Rıza’ya (Erkan Petekkaya) satmak için anlaşınca ailenin küçük oğlu Azer kavga çıkarır. Yıllardır Rıza’ya kin besleyen Azer’in (Necip Memili) silah çekmesiyle kavga başka bir boyuta taşınırken araya giren İhsan, vurulur. İhsan, arkasında seven bir kadın ve düşmanlıklar bırakarak bu dünyadan ayrılır.

Dila Hanım | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

İhsan Bey’in karısı Dila Hanım (Hatice Şendil), silahlı kavgada kocasını vuran Karadağlı Rıza’yı öldürmeye yemin eder. Dila, bir rastlantı sonucu, hiç tanımadığı Rıza ile tanışır. Ona kocasının katili olduğunu bilmeden büyük bir aşkla bağlanır. Rıza da Dila Hanım’a büyük bir aşk beslemektedir. Rıza, Dila’nın kim olduğunu öğrendiğinde kimliğini gizleme yolunu seçer. Rıza bir yandan İhsan’ın ölümünden dolayı vicdan azabı çekerken diğer yandan giderek aşık olduğu Dila’nın intikam hırsıyla karşı karşıyadır. Dila’dan gerçek kimliğini gizlemiş olması ve aralarında günden güne büyüyen aşk, olayları daha da içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır. Mağrur ve güçlü Dila Hanım, gururlu ve kendine güvenen Karadağlı Rıza’ya karşı aşkının mı peşinden gidecek yoksa kinin mi? Sevgi, kin ve düşmanlığa, Azer ve Kahya Canip’in entrikalarına, geleneklerin, törelerin baskısına rağmen bu aşk yeşerebilecek mi?

MEKANLAR

Dizinin çekimleri ise Adana’da yapıldı. Dizide Hatice Şendil’in canlandırdığı “Dila Hanım” karakterinin gelin geldiği merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karaahmetli Mahallesi’nde Derya Ünver isimli bir kişiye ait olan konak da “Barazoğlu Konağı” olarak kullanıldı.

Dila Hanım’ın önce eşi daha sonrada kayınbabası ölünce konağın adı dizide “Dila Hanımın” çiftliği olarak da geçmeye başladı. Daha önce de konak başrollerini Özgü Namal, Mehmet Aslantuğ’un paylaştığı “Hanımın Çitliği” dizinde Hanımın Çiftliği olarak kullanılmıştı.

KARAKTERLER

Erkan Petekkaya-Rıza

Hatice Şendil-Dila

Hülya Darcan-Melike

Mahir Günşiray- Selçuk

Necip Memili-Azer

Didem Balçın-Arzu

Yonca Cevher- Sultan

Engin Şenkan-Seyit Bey

Hüseyin Soysalan-Haydar

Özlem Tokaslan- Hayriye

Dila Hanım | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

YURT DIŞINDA YANKISI

Türkiye’de 2 sezon yayınlandıktan sonra biten ve bitiminden kısa bir süre sonra da Kazakistan, Gürcistan, İran, Hırvatistan, Sırbistan, Ukrayna, Slovakya, Romanya, Kosava ve Bulgaristan’a satılan dizi yayınlandığı tüm ülkelerde başarılı oldu.

ETKİLEYİCİ SAHNELER

‘Dila Hanım’ dizisinde birçok etkileyici sahne bulunuyor. Dizinin hayranları halen bu sahneleri youtube üzerinden izlemeye devam ediyor.

Dila’nın Durumu Kritik!

Rıza’nın vurulma sahnesi…

Rıza Annesine Rest Çekiyor!

Dizinin finalinde heyecan dolu anlar yaşandı…

JENERİK MÜZİĞİ

‘Dila Hanım’ dizisinin jenerik müziği Mazlum Çimen ve Saki Çimen’in imzalı…

TÜM BÖLÜMLER

Dila Hanım dizisi için youtube’da resmi bir kanal açıldı. Bu kanalda dizinin etkileyici sahneleri, müzikleri ve fragmanları yayınlandı.

Dizinin tüm bölümlerini de bu kanaldan izleyebilirsiniz. Aşağıdaki videoda ilk 37 bölümü bulabilirsiniz.