Ana sayfa Dizi Haberleri Diziler konusunda atv hem çok şanslı hem bir o kadar şanssız!

Diziler konusunda atv hem çok şanslı hem bir o kadar şanssız!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Son iki sezonda atv’nin üst üste yayına getirdiği ve tutmayan diziler dikkat çekiyor. “Dizi atv’de izlenir” sloganı ile yıllardır izleyicileri ekranına çekmekte olan kanalın bu konuda uzmanlaştığını söylemek yanlış olmaz. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai gibi dizileriyle çok başarılı işler ortaya koyan atv, geçen sezon da bunların arasına Kuruluş Osman’ı eklemişti…

Bu 4 yapım halen kanalın sürükleyici programları. Hercai eski performansına yaklaşırken, diğer 3 dizi ise çok başarılı işlere imza atıyor ve reytingleriyle de kanalı bir hayli memnun ediyor. Kuruluş Osman gibi iddialı dizileriyle göz dolduran atv, çok güçlü yapımları ekrana taşıyan ve uzun süre de bunlardan iyi şekilde faydalanan bir kanal oldu.

atv, böyle güçlü dizilere sahip olduğu için çok şanslı. Ayrıca Hercai dışındaki 3 yapım da en az 2-3 sezon daha devam edebilecek işler. Hercai’nin de böyle bir fırsatı olabilir ama bu sezon daha da iyi sonuçlar alması gerekiyor. Bazen hatalı seçimler de yapan atv için son yıllarda ortaya çıkan dizi seçimlerinin pek de iyi sonuçlar vermediğini söyleyebiliriz.

Diziler konusunda atv hem çok şanslı hem bir o kadar şanssız! 7

Kimse Bilmez, Canevim, Gel Dese Aşk, Gençliğim Eyvah, Maria ile Mustafa… Bu 5 dizinin tutması için elinden geleni yapan atv, ne yazık ki, istediğini almadı. Sadece Gel Dese Aşk dizisi pandemi araya girdikten sonra devam ettirilmedi. Ancak diğer yapımlara yeterince şans tanındı.

atv, diğer kanallara nazaran belirli bir izleyici grubunu hedefleyen yapımlar yapmayı tercih ediyor. Zira, “atv izleyicisi” diye bir grup oluştu ve kanal da bu izleyici grubunun genel tercihlerine göre seçimler ortaya koyuyor.

Ancak son 2 sezonda devam edebilen 4 diziye karşın tutmayan 5 dizi olduğunu da görüyoruz.

“Dizi atv’de izlenir” sloganı ise hem doğru hem de hatalı… atv, gerçekten çok iddialı dizilerle yıllardır bu konuda en çok izleyici çeken kanalların başında geliyor.

Ancak bu sloganı hatalı yapan şey ise Fox TV’nin de artık bu noktada çok iddialı olması, ayrıca TRT1’in de yine başarılı yapımları ile bu iddianın ortağı haline geldiği gerçeğini atlamamak lazım.