Ana sayfa Dizi Haberleri Dizilerde kadına şiddet bitmiyor, Ayça Ayşin Turan adeta panzehir olacak!

Dizilerde kadına şiddet bitmiyor, Ayça Ayşin Turan adeta panzehir olacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Show TV ekranlarında başlayan Arıza dizisinde başrollerden birisi de Halide karakteri ile Ayça Ayşin Turan… En son Zemheri dizisinde izlediğimiz oyuncu, Show TV ekranında başlayan Arıza ile güçlü bir dönüş yaptı…

Zengin bir babası olmasına rağmen, Van’da doktorluk yapan ve bunu kendisi tercih eden, insanlara yardımcı olma hevesi ile yanıp tutuşan, kendi kararlarını veren ve kendi ayakları üzerinde duran bir doktor karakterine hayat veriyor, Ayça Ayşin Turan…

Halide karakterinin güçlü duruşu da ekran başındaki izleyicileri bir hayli etkiledi. Özellikle de son dönemde kadına şiddet noktasında birçok dizide verilen sınavların hep kötü sonuçlanması, Ayça Ayşin Turan’ın Halide ile sergilediği karakteri daha çok öne çıkartıyor.

Sen Anlat Karadeniz dizisindeki büyük skandalların sonrasında, Sefirin Kızı dizisinde iyice ortaya dökülen şiddet haline yönelik itirazlar sürüyor. Doğduğun Ev Kaderindir’de de benzer bir duruma doğru gidişat olması izleyicileri rahatsız ediyor.

Ancak Arıza dizisinde Halide, adeta güçlü kadın görmek isteyen izleyiciler için önemli bir adım oldu… Bir izleyicinin şu mesajı oldukça anlamlı:

“Ayça Ayşin’in seçtiği her rolün güçlü olmasına bayılıyorum. Ülkemiz güçlü kadınların olduğu dizileri izlemiyor, hatta “Hercai” ve “Sen anlat Karadeniz” gibi kadına şiddetin durmak bilmediği dizilere bayılıyor nedense? Ve orada mağdur rolünü oynayan kadın oyuncular daha fazla değer alıyor. Umarım Ayça’ya da hak ettiği değeri verirsiniz artık. Oyunculuk desen tartışmaya kapalı, çok kaliteli. Güzellik desen, sıfır estetik ve doğal mimikler. Hanımefendi ve saygılı, su gibi kız. Umarım bu dizi ve kendisi iyi yerlere gelir.”

Arıza dizisinin 2. yeni bölümü 20 Eylül Pazar akşamı ekrana gelecek.