Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Doğaç Yıldız Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Doğaç Yıldız Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Doğaç Yıldız, 16 Eylül 1991 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Doğaç Yıldız
Doğum Tarihi: 16 Eylül 1991
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.79 m.
Kilosu: 74 kilo
Burcu: Başak
Annesi: Sevinç Erol
Babası: Seda Yıldız
Göz Rengi: Siyah
Kardeşleri: Tek çocuk
Instagram: https://www.instagram.com/dogacyildizz/

Doğaç Yıldız Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi: Baba tarafından aslen Zonguldak’lıdır. Annesi Sevinç Erol ve babası Seda Yıldız devlet tiyatrosu sanatçılarıdır. “Dolayısıyla sekiz yaşımdan öncede kulislerde oyuncularla iç içe büyüdü. “Ben tek çocuğum. Kardeş diyebileceğim yaşıt kuzenlerim vardı. Üsküdar’da doğdum ama memuriyet gereği ailemle dört yaşıma kadar Trabzon’da kaldık. Sonrası hep İstanbul. Bugüne kadar ailemden aldığım en iyi öğüt; ‘Her ne olursa olsun yalan söyleme ve “her ne yapacaksan en iyisini yap…’ oldu.”

Çocukluk yılları: Setlerle sekiz yaşında tanıştı. Çocuk yaşta rol aldığı ilk film ‘Babamı Hırsızlar Çaldı’ Cannes yolcusu oldu. Ardından ‘İki Aile’ dizisi geldi. “Çocukluğum tiyatro salonlarında annem ve babamın performanslarını izleyerek geçti. Bu konuda çok şanslıydım.  Çocukluk denince aklıma ilk gelen görüntü; Anneannemin balkonu. Dar alanda bütün aile kahvaltı ediyoruz. Mevsim bahar. Balkona güneş vuruyor.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Sekiz yaşındayken bir projede rol alması tesadüf oldu. “İsviçre’den gelen Türk yönetmen Esen Işık annemle iletişime geçmiş. Projede bütün aile rol aldık. Hiç çocuk oyuncu gibi hissetmedim. Daha doğrusu oyuncu gibi hissetmedim. O yaşlarda sadece eğleniyordum. Uzun saatler çalışmanın zorluğu oluyordu elbet ama çok profesyonellerdi. Sette çocuklar için psikolog ve oyalanabileceğimiz alanlar vardı. Benim için sıkıcı hayatımdan kaçış gibi oldu. Zor bir dönem geçiriyordum. Bana hayatta başka şeyler olduğunu ve nasıl keyif alabileceğimi gösterdi. Başka biri olmak, başka insanlar tanımak, sevenlerin tarafından tanınmak büyük keyif vermişti. Okul hayatımı pek değiştirdiği söylenemez, tabii önyargılı insanlar oluşmaya başladı çevremde ama çocuktuk bu çok normal. İlk audition’ım o muydu hatırlamıyorum ama İki Aile dizisinin deneme çekimine gittiğim gün dün gibi aklımda. 14 yaşındaydım ve hiçbir şekilde oyunculuk kaygım olmadığı için çok rahat bir audition vermiştim. Sonra da oldu.”

Oyunculuğa ilk adım: İlk oyunculuk deneyimini, ‘Babamı Hırsızlar Çaldı’ adlı sinema filmi ile yaşadı.

Hangi proje ile parladı? ‘İki Aile’ dizisinde canlandırdığı ‘Efe’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: İçinde kendini en iyi hissettiği şey oyunculuk yapmak. “Oyunculuğu hem meslek hem hobi hem de terapi olarak görüyorum. Gündelik dertleri düşünmediğim tek alan bu. Elbette programsızlık, fiziksel ve ruhsal yorgunluk gibi etkileri ama bütün bunlar kurtarıcı etkilerinin önüne geçemiyor.

Aşka bakışı: “Aşk gelip geçici. Tıpkı nefret, heyecan ve şaşırma gibi. Gün geçtikçe ilk etkisini kaybeden yerini başka bağlılık ve bağımlılıklara bırakan bir duygu. Saf sevgiye bıraksa ne mutlu. Öylesi de var. İlk görüşte hiç aşık olmadım. Bilmiyorum. Belki olan vardır. Heyecanlandım, hayran oldum ama aşk için yeterli değil. Karşımdakinin sevgisini zaman geçmeden anlayamam. Süreçte ne kadar fedakar, anlayışlı ve pozitif olduğuyla ilgili.”

İlk sinema filmi: Esen Işık/ Babamı Hırsızlar Çaldı

Hayata bakışı: Yaşı ilerledikçe en zorlaşan şeyin hayalleri olduğunu düşünüyor. “Çocukken hayaller daha kolaydı. Hayal kurmak da… Seninle birlikte hayallerin de büyüyor ve hep daha zor geliyor. Hayatta en büyük başarım, arkama bakmamayı öğrenmem ve takıntılarımdan büyük ölçüde kurtulmam. Günün tadını çıkarmayı öğrendiğimden beri daha mutluyum. Hiçbir başarı için karakterimden vazgeçmem. Kimseyi çiğnemem. Kul hakkı yemem.”

Doğaç Yıldız Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İş hayatına bakışı: “Bu meslek başlangıçta benim hayata tutunma, zevk alma dayanağım olduğu için karşıma çıkan olumlu veya olumsuz her şeye şükrettim. Şöhret bunun bir getirisi bazen de götürüsü. İdare etmek yerine ona da şükrediyorum. Akışında yaşıyorum. Genç yaşlarda yaptığım işler elbette beni geliştirdi. Çok önemli isimlerle çalıştım. Onlardan alabileceğim kadar aldım. Ama bir süre sonra televizyon heyecanlandırmamaya başladı. Ben tiyatrocu aileden geliyorum, bu iş hakkıyla nasıl yapılır onlardan gördüm. Sahneye çıkmak ve oyunculuk yaparken yeniden heyecanlanmak istedim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümü mezunuyum. Aktif olarak tiyatro da yapıyorum.”

Gelecek Hayali:  Gelecek hayali, her zaman yaptığı iyi işlerle anılan bir oyuncu (insan) olmak. Daha somut bir hayal olarak da, yurt dışında film yapmak istiyor. Hayat mottosu; Her ne yapacaksan en iyisini yap!

Kadında çekicilik kriteri: Çılgın, güçlü, koşul koymayan ve öğrenmeye aç kadınları çekici buluyor.

Kimlere hayranlık duyar: Ölü ya da yaşayan biriyle tanışma fırsatı olsa Marlon Brando ile tanışmayı isterdi.

Bugüne kadarki en büyük çılgınlığı nedir? ’Hadi kalk gidiyoruz’ deyip gittiği her anı onun için fazlaca çılgın. “Konfor alanını çok terk edebilen biri olamadım. En büyüğü olarak herhalde geçen sene çektiğim filmi gösterebilirim. Litvanya yapımı İngilizce oynadığım bir işti. Karakter benim için oldukça zor ve riskliydi. Gözümü karartıp gittim ve yaptım.”

Hangi filmden etkilendi: Dark ve Stranger Things kaçırmadığı diziler. “Bunların dışında da birçok diziyi ara ara izliyorum tabii. Abur cuburla aram yok ama muhakkak kahvemi hazırlar öyle otururum televizyon başına.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021 Kanunsuz Topraklar/ Cemal

2019- Yasak Elma / Yiğit Ekinci

2019- Daire 4 / Vedat

2018 – İyi Oyun (Can) (Sinema Filmi) (TV Dizisi)

2018 – Yuvamdaki Düşman / Metin

2016/ 2017 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem / Şehzade Kasım

2015 – Kertenkele (Cüneyt) (TV Dizisi)

2008 – Gece Gündüz (Şener) (TV Dizisi)

2008 – Eyvah Halam / Tibet

2006 /2008– İki Aile / Efe Soydan

2002 – Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (TV Dizisi)

2001 – Tatlı Hayat (Semih) (TV Dizisi)

2001 – Aşkına Eşkıya / Miço

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Advokatas/ Ali

2019- I Am You

2018- Her Şey Seninle Güzel/ Levent

2018- İyi Oyun / Can Atay

2017 – En İyi Arkadaşım Evleniyor

2016 – Kar / Bekir

2014- Aşk- Suzan / Yasef

2014 – Beck’s Letzter Sommer

2013 – Pek Yakında

2000 – Babamı Hırsızlar Çaldı

TİYATRO OYUNLARI

2017- Hayvan Çiftliği / Oyuncu

2015- Woyzeck / Oyuncu

ÖDÜLLERİ

2016-Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri / Genç Yetenek/ Woyzeck