Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Doğukan Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Doğukan Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Doğukan Polat, 5 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Doğukan Polat
Doğum Tarihi: 5 Haziran 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.85 m.
Kilosu: 72 kilo
Burcu: İkizler
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/dogukanpolat/

Doğukan Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Oyuncu olmaya çocukken karar verdi. “Sekiz-dokuz yaşlarında mahalle arasında Anneler Günü gösterisi yapmaya başladığım zaman oyuncu olmaya karar vermiştim. Ben sünnetliğimi giyer sunucu olurdum. Mahalledeki kızlar dans grubu kurup koreografi çalışır, teypten çalan kasetle birlikte dans ederlerdi. Şiirler okunur ve şarkılar söylenirdi, bunların hepsini sunucu olarak ben organize ederdim. O sıralar şifayı kapmışım.”

Eğitim hayatı: Eğitimini Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Sinema TV Yüksek Lisansı yaptı. Aynı zamanda,  Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk dersleri aldı.

Hayatının dönüm noktası: Oyunculuk hayatına, ilk okul yıllarında Ephraim Kishon’un yazdığı Cahit Okurer’in çevirdiği ‘Bir Tavsiye Mektubu’ oyunu ile başladı. Daha sonra lise eğitimim devam ederken bir yandan da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. İlk sinema filmi tecrübesi olan ‘Nefes: Vatan Sağolsun’ filmini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “Lise ile birlikte Halk Eğitim maceram da bitti. Gazetede gördüğüm Odakule’de sergi danışmanlığı ilanına başvurmuştum. Tam da kabul edilip işe gitmek için yola çıktığımda daha önce deneme çekimine gittiğim ‘Nefes’ filmi ekibi tarafından arandım ve profesyonel oyunculuk kariyerime ilk adımı atmış oldum. Böylece oyunculuktan ilk paramı kazanmaya başladım. Filmden sonra oyunculuk okumaya karar verdim ve Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümüne girdim. Geriye dönüp baktığımda kariyerime pek çok proje sığdırdığımı görüyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2009 yılında, ‘Kapalı Çarşı’ dizisinde canlandırdığı ‘Müstecap’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Söz’ dizisinde canlandırdığı ‘Aşık Mansur Yüksel’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Karakterini belirleyen en baskın özelliklerini şu şekilde sıralıyor; “Çalışkan, dürüst ve dost canlısı bir yapım var. Değiştirebileceğim bir özelliğim ise para konusunda tutumlu olmamam olabilir.”

Sosyal: Yoğun iş temposundan geriye kalan zamanında, kendiyle baş başa kalmak istediğinde genellikle bir kumsala gidip ateş yakıyor. “Bu beni müthiş sakinleştiriyor. Fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum, Brazilian Jiu Jitsu yapıyorum. Bir de henüz konser verememiş bir müzik grubumuz var, onun için de basgitar çalışıyorum.”

Aşka bakışı:  “Aşk öyle ya da böyle bir şekilde hayatımın merkezine yerleşiyor. Bir kadında ‘şu özellikleri arıyorum’ gibi bir tanımım yok vallahi. O işler hiç belli olmaz.”

Doğukan Polat Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Levent Semerci/ Nefes: Vatan Sağolsun

İş hayatına bakışı:  Bir projeyi kabul ederken, projenin bütününe bakıyor. “Projeyi iyi yapan zaten hikâyenin ve karakterlerin incelikli işlenmesi. Çok iyi bir karakter var ama proje kötü o zaman tercih etmenin bir anlamı yok. Nuri Bilge Ceylan’ın hangi filmini açıp baksanız en az görünen karakterin bile bütüne çok büyük katkısı var. Bir karakterin bütünle olan ilişkisi beni cezbeden en önemli unsurlardan biridir.  Öte yandan içinde bulunduğum mesleği hala çözmüş değilim. Ekranda kendimi gördüğümde hala ilk günkü heyecanla ve merakla izliyorum.”

Kaygıları: Çağımız insan ilişkilerinin menfaat üzerine kurulu olmasını endişe verici buluyor. “Günümüz ilişkileri biraz menfaatler üzerine gelişiyor. Tüketim çok merkeze alınmış durumda. Biraz muhtarlarımız gibi; okula oy vermek için girerken hepsi isimlerinin olduğu kâğıtla kocaman hoş geldiniz diyor, çıkarken bir hoşça kal demiyorlar. Bu durum en entelektüelinde, en kabasında da aynı. Değişen bir şey yok.”

Modayı takip ediyor mu? Duygu dünyasına göre stili de çok değişkenlik gösterebiliyor. “Genel olarak aldığım yorumlar çok beğenildiği üzerine. Hissettiğimi, özgünlükle dışa yansıtmaya çalışıyorum. Bazen genç stil sahibi bir iş adamı olurken, bazen de İtalyan bir serseri gibi giyinmeyi seviyorum. İkisi de ayni cadde üzerinde yürüyorlar.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2019 /2021– Sefirin Kızı / Yahya Efeoğlu

2017/2019  – Söz / Aşık Mansur Yüksel

2016 – Kurtlar Vadisi Pusu / Abbas

2014 – Kadim Dostum / Sadık Kadim

2014 – Ezra / Kasımpaşalı Arif

2013 – BKM Güldür Güldür Show/ Adem

2012 – Canımın İçi / Çekirge

2011 – Şahin ve Çetesi / Kartal

2009 – Kapalı Çarşı / Müstecap

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Aşk Taktikleri/ Emir

2019 – Yedinci Koğuştaki Mucize / Tevfik

2018- Güven / Nevzat

2016- Matrix and Milieu (Kısa Film)

2016 – Dar Elbise

2014 – Pek Yakında

2015 – Mucize / Feyzi

2013 – Hükümet Kadın 2 / Süleyman

2012 – Çanakkale 1915 / Boyabatlı Mustafa

2012 – Hükümet Kadın / Süleyman

2011 – Türk Pasaportu / Lazara Russou

2010 – Kaybedenler Kulübü (Konuk oyuncu)

2009 – Nefes: Vatan Sağolsun / Doğukan