Ana sayfa Dizi Haberleri Ege’nin Hamsisi dizisinin öyle bir misyonu var ki, başarılı olması şart!

Ege’nin Hamsisi dizisinin öyle bir misyonu var ki, başarılı olması şart!

tarafından ker_def
TRT 1 ekranlarında geçtiğimiz Pazartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen Ege’nin Hamsisi dizisi büyük beğeni kazandı.

Karadeniz’de başlayan ve Ege’de devam eden dizinin hikayesi, karakterleri, oyuncuların başarıları yaz ekranında yeni bir tat yarattı.

Daha ilk bölümüyle büyük beğeni toplayan dizinin farklı bir misyonu daha var aslında…

Yaz ekranında diğer dizilerden Ege’nin Hamsisi’ni ayıran da işte bu farklılık.

Karadeniz ve Ege insanının birbirlerine karşı bir ön yargısı olduğu gerçeği vardır.

İşte Ege’nin Hamsisi dizisi bu ön yargıları kırma noktasında çok önemli bir işlev sergileyecek.

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici de dizinin bu yönüne dikkat çekerek kardeşlik dizisi olması temennisinde bulundu.

İşte Biçici’nin dikkat çeken yazısı:

‘EGE’NİN HAMSİSİ’ KARDEŞLİK DİZİSİ OLUR MU?

Ege'nin Hamsisi dizisinin öyle bir misyonu var ki, başarılı olması şart! 7

‘Ege’nin Hamsisi’, bize Karadeniz’in incisi Çamlıhemşin’den, Ege’nin gözde kasabası Seferihisar’a bir yolculuk yaptırdı. Karadeniz ve Ege’nin güzelliklerini, yemeklerini, müziklerini ve danslarını sergiledi birinci bölümde… Hikayeden çok, sanki iki bölge kültürünü anlatan bir bölüm izledik.

Karadenizli bir ailenin Ege’ye yerleşmesinin ardından, çocuklarının birbirine aşık olması kadar bölge yemeklerinin rekabetini de izleyeceğiz yapımda…

Projeyi, Ege dizileri deyince, akla gelen isim, Mustafa Şevki Doğan yönetiyor ve Filiz Ekinci yazıyor. Oyuncu kadrosunda İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak ve Eser Eyüboğlu yer alıyor.

Dizi, lezzetini nereden alacak?

İki bölge çok farklı birbirinden. Siyasal görüşler, günlük hayatlar, yemekler, müzikler, mimari, danslar ve iklimi… Bütün bu farklılıkların aşk, dostluk ve komşuluk potasında buluşması güzel olacak.

Bu kadar farklı inanç, kültür, milliyet çok az ülkeye nasiptir. Biz bu konuda çok zenginiz ama hayırsız evlat gibi çar çur ediyoruz servetimizi. En büyük gücümüzü kardeşlikle büyüteceğimize, ayrımcılıkla zayıflatıyoruz.

Bu dizi umarım birbirine ön yargılarla bakan iki bölge insanını kaynaştırmak için vesile olur. Hep beraber birbirini tanır ve birlikte gülebilirler. İşte o zaman ‘Ege’nin Hamsisi’ televizyonların en lezzetli işi haline gelir. Yolu açık olsun!