Ana sayfa Sosyal Medya Elçin Sangu haklı bir davada, haksız konuma düştü!

Elçin Sangu haklı bir davada, haksız konuma düştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Elçin Sangu, Ozan Güven’e destek verince magazinciler kızdı, fanlar alkışladı! Uzun yıllardır hiç bitmeyen bir tartışmaya Elçin Sangu da katıldı. Ozan Güven’in evinin önünde kameralar tarafından çekilmek istememesi,bunu özel hayatına bir müdahale olarak görmesi ve sert tepkide bulunması son dönemde öne çıkan bir serzeniş… Benzer durumları birçok oyuncu da yaşadı…

Magazin muhabirleri ise işleri gereği bir haber yakalamak adına, elbette ki amirlerinin verdiği görev ile oyuncuların peşinde… İç içe olan sanat ve gazetecilik faaliyetlerini birbirinden ayırmak imkansız. Ancak zaman zaman fikirler çarpışıyor, karşılıklı restleşmeler, sürtüşmeler yaşanıyor.İşte Ozan Güven ile magazinciler arasında yaşananlar da bu sürtüşmelere bir örnek teşkil ediyor.

Elçin Sangu da bu duruma tepki gösterdi.Hem de çok ağır bir sözle: “Tacizcilik bir meslek değildir.” Her ne kadar ‘tacizci’ olarak ifade ettiği magazin muhabirliği oyuncuların mevcut kariyerlerini elde etmeleri sağlayan araç olsa da,bir çok ünlü isim popüler olduktan sonra rahatlıkla onlara bu şekilde davranabiliyor.

Elçin Sangu haklı bir davada, haksız konuma düştü! 7

Aynı şekilde magazin muhabirleri de sınırlarının dışına çıkıp, ünlülerin özel hayatlarına müdahale etmek gibi bir yanlışa düşebiliyor.

Sosyal medyada ise oyuncuların hayranlarından destek buldukları yorumlara yansımakta. Magazin muhabirleri ise yine sahipsiz…

Ancak bir gerçek var ki, Elçin Sangu’nun ‘tacizci’ ifadesi fazlasıyla haddini aşmakta..

Sangu’nun “Kimsenin kapısına gelip kapı numarasına kadar, plakasına kadar yayınlayıp özel hayatı bu denli taciz edemezsiniz” şeklindeki ifadesinde haklılık payı var. Ancak magazin gazetecilerini ‘tacizci’ olarak yaftalamak işte bunun pek de doğru bir duruş olmadığı kanaatindeyiz.

Sangu’nun özel hayat noktasındaki haklılığı ortadayken, ‘tacizci’ olarak magazin muhabirlerini tanımlaması, bu davada haksız bir konuma düşmesine sebep oluyor.