Ana sayfa Sinema Elli Kelimelik Mektuplar filmi için geri sayım başlatıldı

Elli Kelimelik Mektuplar filmi için geri sayım başlatıldı

tarafından ker_def

Adnan Menderes döneminde bakanlık görevinde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişini ve ailesinin başından geçen olayları gerçek hikayelerden esinlenerek konu alan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar”ın basın gösterimi gerçekleşti.

Sadık Yalsızuçanlar’ın “Vefa Apartmanı” kitabından serbest uyarlanan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar”’ın basın gösterimine filmin yapımcıları İbrahim Elma ve Ogün Şanlıer ile yönetmen Emir Khalilzadeh, oyuncuları İlker Kızmaz, Gizem Karaca, Murat Parasayar, Cemre Polat, Zafer Kırşan ve Gökçe Güneş Doğrusöz ile basın mensupları katıldı.

“Filmin merkezinde yaşanan gerçeklik var”…. Film için uzun bir süre çalışma yürüttüklerini, araştırma ekibi kurduklarını ve öncelikle dönemi anlamaya yöneldiklerinin altını çizen yapımcı İbrahim Elma, filmi çekerken merkeze koydukları şeyin “yaşanan gerçeklik” olduğunu belirtti. Elma konuşmasının sonunda filmin ortak yapımcısı olan TRT’ye, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Sinema Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Düzenledikleri festivallerden sonra ilk defa bir uzun metraj film yaptıklarını söyleyen filmin yapımcılarından Ogün Şanlıer ise kurumlar olarak entegre bir sistem kurup Türk sinemasına katkı vermeye çalıştıklarını belirtti.

“Geçmiş dönemden ders çıkarmamız gerek”

Filmin yönetmeni Emir Khalilzadeh ise böylesine ciddi bir hikâyeye oyuncular ile okuma yaptıkça dört elle sarıldıklarının altını çizerek film özelinde en çok etkilendiği sahnelerin Tevfik İleri’nin eşi ile olan hastanedeki sahnesi ve Tevfik İleri’nin mahkemedeki konuşması olduğunu vurguladı. Khalilzadeh ayrıca o zamanda yaşanan duygunun gerçek olduğunu ve bunu seyirciye hissettirmek amacıyla filmi çektiklerini belirterek, “Geçmiş dönemden ders çıkarmamız gerek” dedi.

“Amacımız o dönemde yaşanan duygunun gerçek olduğunu seyirciye hissettirmek”
Gösterimin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan film ekibinden Gizem Karaca, oyuncu olarak rollerini canlandırırken tarihte yaşanan gerçek olaylarda dönemin hissettirdikleri ve zorluklar içinde insanların hayatına nasıl devam ettiğine odaklandığını belirtti. İlker Kızmaz ise, filmin güzel bir hikâyeye sahip olduğunu ve izleyen seyircilerin de o dönemle ilgili pek çok bilgiye ulaşacağını ifade etti.

“Elli Kelimelik Mektuplar” 10 Eylül Cuma günü vizyonda

Ortak yapımcılığını TRT’nin, yönetmenliğini Emir Khalilzadeh’in üstlendiği; oyuncu kadrosunda ise Gizem Karaca, İlker Kızmaz, Tekin Temel, İlhan Şeşen, Derya Alabora ve Zafer Kırşan gibi birçok önemli ismin yer aldığı “Elli Kelimelik Mektuplar”, 10 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak.