Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Altan Düzyatan kendi yarattığı Diriliş efsanesinden 6 kat fark yedi!

Engin Altan Düzyatan kendi yarattığı Diriliş efsanesinden 6 kat fark yedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Analiz – 20 Kasım 2019 Çarşamba reyting sonuçları öyle manidar bir tabloyu gözler önüne seriyor ki, herkes bu durumu çok iyi analiz etmeli… Oyunculuk kariyerinde herkesin başına gelebilecek ama Engin Altan Düzyatan’ın hiç de hak etmediği bir durum ortaya çıktı.

Diriliş Ertuğrul dizisi 5 sezon boyunca böyle güçlü, kuvvetli ve namını dünyaya yayan bir konuma geldiyse en büyük pay kuşkusuz başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a aittir. Elbette, projenin yapımcısı, çallışanı, diğer oyuncuları da büyük katkı verdi. Ama ekran önünde izleyiciyi diziye taşıyan ve 5 sezon izlemesini sağlayan Diriliş’in yüzü Engin Altan Düzyatan idi.

Düzyatan, 5 sezonun ardından Kurşun dizisinde Savcı Orhan olarak ekrana dönüş yaptı. Adeta oyunculuk resitali sergilediği Kurşun dizisi aksiyonu bol, ters köşe bir 5.bölümle izleyici karşısına çıktı.

Engin Altan Düzyatan kendi yarattığı Diriliş efsanesinden 6 kat fark yedi! 8

Ancak reyting sonuçları; Burak Özçivit’in Osman Gazi karakteri ile ekrana döndüğü, Diriliş’in devamı olan Kuruluş’un müthiş zaferini ortaya koydu.

AB grubunda 13.48 reyting ve 31.94 izlenme payı alan dizinin karşısında Düzyatan’ın Kurşun’u 3.45 reyting ve 7.79 izlenme payına ulaşabildi.

ABC1 grubunda Kuruluş Osman dizisi 16.17 reyting ve 35.54 izlenme payı alırken, Kurşun dizisi, ilk 10’a bile giremedi 2.97 reyting ve 6.3 izlenme payı ile 14. oldu.

Total grubunda Kuruluş Osman 15.73 reyting ve 34.01 izlenme payı elde etti. Kurşun ise, 2.61 reyting ve 5.58 izlenme payı ile ancak 19. oldu.

Engin Altan Düzyatan kendi yarattığı Diriliş efsanesinden 6 kat fark yedi! 9

Sonuç; Diriliş efsanesini yaratan Engin Altan Düzyatan’ın müthiş de oyunculuk sergilediği Kurşun dizisi, kendi yarattığı bu efsanenin devamı niteliğindeki Kuruluş Osman’dan fark üstüne fark yedi.

Reytinglere göre, Kuruluş Osman dizisi Kurşun dizisine;

AB’de 4 kat fark.
ABC1’de 5.4 kat fark…
Totalde 6 kat fark atarak tüm kategorilerde birincilik elde etti.

Peki Kuruluş Osman yayında iken twitter’da gündem neydi? Burak Özçivit yakışmamış, Engin Altan Düzyatan geri dönsün kampanyası vardı.

Halbuki aynı dakikalarda Düzyatan, Kurşun dizisinde izleyicisinden büyük vefasızlık görüyor ve “Kurşunu attın artık obaya geri dön” mesajları sosyal medyada yankılanıyordu.

Bugün, Engin Altan Düzyatan olmak ne zor siz tahmin edin…