Ana sayfa Dizi Haberleri Engin Altan Düzyatan’ın yeni dizisi Barbaroslar yeni sezonda yayında!

Engin Altan Düzyatan’ın yeni dizisi Barbaroslar yeni sezonda yayında!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Prodüksiyonunun büyüklüğüyle bomba gibi ekranlara gelmeye hazırlanan Barbaroslar dizisinin Eylül ayında yayınlanacağı gündeme gelmişti. Platosu, kostümleriyle dikkat çeken ve bütçesiyle de dudakları uçuklatacağa benzeyen dev yapımın başrolünde, son olarak Diriliş Ertuğrul dizisiyle karşımıza çıkan Engin Altan Düzyatan yer alıyor.

Dizide rol alacağı açıklanan bir diğer isim ise Ulaş Tuna Astepe. Oyuncu kadrosuyla şimdilik elde edilen bilgiler bu kadar. Uzun süredir hazırlıkları süren dizinin setindeki çalışmalar sırasında geçtiğimiz günlerde koronavirüs vakalarına rastlanmasıyla kısa bir ara verilmişti.

Dizinin okuma aşaması geçildi. Çekimlerine de önümüzdeki hafta başlanacak. Yönetmenliğini Taylan Biraderler’in yapacağı dizinin senaryosu senaryosu Cüneyt Aysan, Ozan Aksungur ve Oğuz Ayaz tarafından kaleme alınıyor.

Yapımcılığını Es Film’in üstlendiği dizide Engin Altan Düzyatan Oruç Reis’i, Ulaş Tuna Astepe de kardeşi Barbaros Hayreddin’i canlandıracak.

blank

Barbaros Hayreddin ve Oruç Reis kimdir?

Barbaros Hayreddin Paşa veya gerçek adıyla Hızır Reis, Osmanlı tarihinin ünlü denizcilerinden, kaptan-ı derya olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk kaptan paşası ve Kaptan-ı deryasıdır. Oruç Reis de Barbaros Hayreddin’in ağabeyidir.

Oruç Reis ve kardeşi İlyas Reis, bir seferinde Midilli’den Trablusşam’a giderken, Rodos Şövalyeleri’nin büyük savaş gemileriyle karşılaştı. Çarpışmada İlyas Reis hayatını kaybetti, Oruç Reis esir oldu. Uzun uğraşılardan sonra, buradan kurtuldu.

Muhtemelen üç sene esir kalan Oruç Reis, esaretten kurtulduktan sonra, bir süre Memlük Devleti hizmetinde amirallik yaptı. “Yaşama hakkın mücadele gücün kadardır” diyen Oruç Reis, en kötü fırtınada veya hapiste dahi mücadele edip umudunu kaybetmemesiyle biliniyor.