Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Erkan Petekkaya’nın asıl gündem olması gereken ama kaynayıp giden teklifi!

Erkan Petekkaya’nın asıl gündem olması gereken ama kaynayıp giden teklifi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü oyuncu Erkan Petakkaya, son dönemin en dikkat çeken isimlerinin başında geliyor. En son Deniz Çakır ile birlikte başrolünde yer aldığı Vurgun dizisi kısa süreli olmuştu. Yeni sezonda da henüz bir projesi ortaya çıkmış değil.

Ali Eyüboğlu ile İlkay Buharalı’nın youtube’da yer alan Magazin Noteri isimli programına konuşan Erkan Petekkaya’nın gündem olması ve dikkat çekmesi gereken bir konuşması var. Ancak bu sözleri, gündemin birçok önemli-önemsiz maddesi arasında kaybolup gidiyor.

Yabancı dizilerdeki Türk ve Türkiye imajının son yıllarda ne kadar da bilinçli bir şekilde kötü gösterildiğine şahit oldunuz mu? Türkiye gerçeklerini yansıtmayan, uydurma haberlerle de Batı basınında ülkemiz adına çok olumsuz bir tablo çiziliyor.

Erkan Petekkaya, bu durumu tersine çevirmenin bir yolunu anlatıyor ve çok da haklı.

Ali Eyüboğlu, Petekkaya’nın bu sözlerini Milliyet Cadde’deki köşesinde yazdı ve dikkat çekmeye çaba harcadı.

Videoda detayları bulabilirsiniz, haberimizin devamında da Petekkaya’nın sözlerinin dikkat çeken bölümünü bulabilirsiniz.

Bizce de Petekkaya’nın aşağıdaki sözleri asıl gündem olması gereken konu:

“Dizilerimiz 100’den fazla ülkede yayınlanıyor ve büyük ilgi görüyor. Her ülkede Türk dizi oyuncularının fan kitlesi oluştu. Dizilerimizdeki modern ülkeyi izleyip, yabancı yapımlardaki kötü Türkiye’yi görenler yazıyor bize, ‘Hangisi doğru?’ diye. ‘Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra gördük ki, dışarıda Türkiye imajı, yabancı dizilerdekinden de kötü. 100’den fazla ülkede sevilen dizi oyuncularına sahip Türkiye, onlarla tanıtım filmleri çekse, dünyadaki bu kötü imaj, anında tersine döner. Türkiye, elindeki bu gücü niye harekete geçirmez, anlamış değilim.”