Ana sayfa Dizi Haberleri Erkenci Kuş dizisi, bir ülkede resmen gündemi sarstı!

Erkenci Kuş dizisi, bir ülkede resmen gündemi sarstı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2018 yılının Haziran ayında yaz dizisi olarak başlayan Erkenci Kuş’un giderek tüm ülkeyi ve sonrasında da dünyadaki pek çok ülkeyi bu kadar etkileyeceğini kimse tahmin etmemişti! Demet Özdemir ve Can Yaman’ın oyunculuk kariyerlerinde bambaşka bir sayfa açmalarını sağlayan romantik komedi türündeki dizi hala konuşuluyor, hala gösterildiği ülkelerde reyting rekorları kırıyor!

Dizi, çok beğenilince sezonda da devam etmiş ve 2019 yılının Ağustos ayına kadar sürmüştü. Demet Özdemir’in Sanem ve Can Yaman’ın da Can karakterlerine hayat verdiği dizi, daha sonra farklı ülkelere satıldı ve bu ülkelerden gelen haberler de hem oyuncuların hem yapımcının hem de emek veren herkes ile birlikte izleyicilerin de yüzünü güldürmekte…

Dünyayı fethetme yolculuğunda bu kez Güney Amerika’nın Şili ülkesinde Erkenci Kuş yayınlanmaya başladı ve daha ilk bölümü ile reytingleri alt üst etti! Türk dizilerine özel bir ilgi duyan Şili halkı, bu kez Erkenci Kuş dizisine yoğun bir ilgi gösterdi.

Erkenci Kuş dizisi, bir ülkede resmen gündemi sarstı! 9

Türkiye’de 51 bölüm yayınlanan ve hala unutulmayan Erkenci Kuş dizisi, görünen o ki Şili’yi de esir alacak bir müddet! İtalya’da da yayınlandığında benzer bir etki gösteren dizi, izlenme rekorları kırmıştı. Bu kez Şili’de aynı durum yaşanıyor.

Sueño Contigo adıyla ülkede yayınlanmaya başlayan dizinin ilk bölüm yayını, twitter’da gündem oldu ve hakkında 11 milyon paylaşım yapılarak Şili gündeminde futbol ve politika programından sonra üçüncü sırada yer almayı başardı.

Erkenci Kuş dizisi, bir ülkede resmen gündemi sarstı! 10

İspanya, Hırvatistan, Arnavutluk, İsrail, Litvanya, Irak, Ukrayna ve Kosova gibi birçok ülkede de yayınlanan Erkenci Kuş, geçtiğimiz hafta Arjantin’in en çok izlenen kanallarından Telefe’de yayınlanmaya başlamıştı.

Dizi, gündüz kuşağında gösterilmekte ve daha ilk bölüm reytingleriyle iki haneli rakamlara ulaşarak rekor kırdı! 24 Şubat’ta ilk bölüm yayını sonrası, pembe diziler arasında bugüne kadar en yük sek reyting rakamına ulaşan 10.61’lik reyting puanı alan Erkenci Kuş, kendi zaman diliminde haftanın en çok izlenen dizisi olmayı başardı!

Gold Film imzalı dizinin senaryosunu Aslı Zengin, Banu Zengin Tak ve Ayşe Kutlu yazmıştı. Dizi, başrol oyuncuları Demet Özdemir ve Can Yaman’a da yayınlandığı yıl, 45. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Romantik Komedi Dizisi Kadın ve Erkek Oyuncu ödülünü getirmişti.

Erkenci Kuş dizisi, bir ülkede resmen gündemi sarstı! 11

Dizinin konusu ise şöyleydi:

Küçük yaşlardan itibaren her sabah çok erken saatlerde nefes darlığı yaşayan babasının yerine bakkalı açan Sanem, ablası Lale’nin tam tersi doğal, neşeli ve yaşam dolu bir genç kızdır. Sanem, ablasının çalıştığı kadın dergisi Kontes’te eleman arandığını duyunca iş başvusu yapacak ve dizide macera da ondan sonra başlar.