Ana sayfa Dizi Haberleri Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinin iç yüzü skandallarla dolu!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinin iç yüzü skandallarla dolu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ile yapımcı kavga etti, başrol oyuncusu ayrıldı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizi büyüdü! Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yedinci sezon öncesinde zaten büyük gerginlik vardı. Ekip geç toplanabildi. Bunun nedeni de atv ile yapımcı BVB Yapım arasında iplerin gerilmesiydi. Dizinin iç yüzünü bilenler işin Arap saçına döndüğünün de farkında. Peki neden bu noktaya gelindi? Oktay Kaynarca, instagram hesabından yaptığı veda açıklaması ile ortalığı fena halde karıştırdı.

Her şey Pana Film’in inşaat işine girmesi ve mali sıkıntıya girmesi ile başladı. 124 bölüm boyuna diziyi sürdüren Pana Film’in sahibi Raci Şaşmaz, gelen hacizler üzerine atv ile bir formül üretti. Bu formüle göre oyuncular ile atv sözleşme yapacak, dizi iç yapım olarak atv tarafından yürütülecekti

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinin iç yüzü skandallarla dolu! 8

Bu şekilde yapılan anlaşma ile işler yoluna girdi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi yoluna devam edebildi. 6. sezon sonrasında ise dizinin senaristi Bahadır Özdener, kurduğu BVB Yapım aracılığı ile yapım işlerini devraldı. Ancak oyuncu sözleşmeleri atv’de kaldı.

Sonrasında ise BVB Yapım hem eski hem de bu sezon hikayeye dahil olan 12 oyuncu için zam talebinde bulundu. Atv’nin bu talebi ilk önce kabul ettiği, sonrasında ise sözleşmeyi imzalamadığı ortaya çıktı.

BVB Yapım da sözleşme imzalanmadığı için 200. bölüm kasetini atv’ye teslim etmedi ve dizi geçen hafta yayınlanamadı. Bu süreçte ne atv geri adım attı ne de yapımcı BVB Yapım uzlaşmak için bir çaba gösterdi.

31 Ekim Pazar günü ise bombayı Oktay Kaynarca patlattı. Instagram hesabından açıklama paylaşan ünlü oyuncu, ayrılık kararı aldığını duyurdu. Oktay Kaynarca, bu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekibinin en büyüğünden en küçüğüne, emeği geçen bütün arkadaşlarıma; son dönem yaşanan bütün olumsuzluklara karşı duruş biçiminiz, etik tavrınız, iş disiplininiz ve yaşadıklarınıza rağmen sabrınız için yüreklerinizden öpüyorum. Ellerinize yüreklerinize sağlık. Bazen söz biter, yol biter, yolculuk biter ama her bitiş bir başlangıçtır. Hoşçakalın…”

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz krizinin iç yüzü skandallarla dolu! 9

Oyuncunun kriz devam ederken yaptığı bu açıklama ayrılık mesajı olarak yorumlandı ve sosyal medyada da geniş yankı buldu. Instagram’da hayranlar dizinin bu şekilde bitmemesi gerektiğini belirten yorumlar yaptı.

Twitter ortamında ise Oktay Kaynarca gündemin en çok konuşulan isimlerinin arasında ilk sıraya yerleşti.

Ünlü oyuncunun bu veda açıklaması herkesi şaşkına çevirdi. Ne atv ne de BVB Yapım’dan uzlaşma veya ayrılık içeren bir açıklama gelmediği bir ortamda Oktay Kaynarca’nın çıkış beklenmedik bir şok etkisi yarattı.

Şimdi ne olacağını kimse bilmiyor. Dizinin başrol oyuncuları dahil kadronun önemli bir bölümü atv ile anlaşmalı bulunuyor. Ancak yapım işleri de BVB Yapım tarafında bulunuyor.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın atv dışında başka bir kanal ile anlaşma ihtimali de sözleşmeler nedeniyle mümkün değil ve böyle bir şey olursa hukuki süreç herkes için sıkıntılı olacaktır.

Sonuç olarak, büyük kriz devam ediyor ve Oktay Kaynarca’nın veda açıklaması hayranlar arasında adeta bomba etkisi yaptı.

Dizide yaşanan krizin iç yüzünü Milliyet yazarlarından ve Magazin Noteri isimli youtube programını yapan Ali Eyüboğlu anlattı. Skandallarla dolu bir durumun da iç yüzü böylelikle ortaya çıkmış oldu.