Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Esra Bilgiç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Esra Bilgiç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Esra Bilgiç, 14 Ekim 1992 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Esra Bilgiç
Doğum Tarihi: 14 Ekim 1992
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 50 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/esbilgic/

Esra Bilgiç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası Konyalı, annesi Yozgatlı. Ankara’da doğdu büyüdü.

Çocukluk yılları: Kendini bildi bileli oyunculuğa dair ilgisi vardı. Ama hiçbir zaman profesyonel bir adım atmadı. “Halam ve eniştem Devlet Tiyatroları’ndaydı. İnsan bir şeyleri keşfetmek için çevresinde görmeli. Onlar çok oyuna götürdüler beni, hayranlıkla izlerdim. Halam hayranlığımı fark etmiş. Bana da çocukken kostüm, şapka dikerdi. Babama ‘Bu kızda bir yetenek var! Neden oyuncu olmasın!’ demişler. Türkiye’de de ‘Okulunu oku sonra yaparsın!’ denir. Benim de ailem eğitime çok önem verdiği için hep derslerime yüklendim. Sekizinci sınıfta senaryolar yazdım. Devlet Tiyatroları’nda çocuk oyunlarında iki oyun oynadım. Okulda tiyatro başkanıydım. Oyunculuk isteğim hep içimde vardı. İnsan büyüdükçe bunun bilincine daha iyi varıyor tabii. Büyüdükçe keşfediyor kendini. Elbette bilinçli bir aile ve arkadaşlar sayesinde. 10 yaşımda annem ilgimin olduğunu fark edip beni bir kursa yazdırdı. Bir sene boyunca bir çocuk oyununda oynadım. 12 yaşımdayken ilkokulda arkadaşlarımla bir tiyatro kulübü kurduk, oyunlar yazdık, yazdığımız oyunları oynadık. Fakat ben gün geçtikçe öğretmenlerimin, ailemin ve arkadaşlarımın ilgisi, beğenisini de görerek bunun aslında bir çocukluk uğraşı olmadığını fark ettim.”

Eğitim hayatı: Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde canlandırdığı ‘Halime Hatun’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? İlk ekran tecrübesi olan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde canlandırdığı ‘Halime Hatun’ karakteri ile geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.

Kişilik özellikleri: Kararlı, olgun, sabırlı, azimli. “Merhametli ve vicdanlı bir kadınım. Sinirliyim demem ama hümanisttim. İnsan değerini her şeyin önünde tutuyorum. Benim için her şeyin değeri insanla biçiliyor. Yaşadığım ana önem veriyorum. O anı paylaştığım insan, konuştuğum konu benim için çok kıymetli. Hayatımda da çok az insan var; ailem ve yakın çevrem. Ben samimi ilişkileri tercih ediyorum.”

Kişisel gelişim: Okuldan, okumaktan, öğrenmekten asla vazgeçmiyor. Sürekli kendisini geliştirmek istiyor. “İşim dolayısıyla okuluma devam edemediğim süre boyunca Galatasaray Üniversitesi’nde Fransızca öğrendim. Sınavlara girdim. Okul benim için her şey demek. Gidemediğim günlerin eksikliğini hep hissettim. Okumak büyük bir şans, özellikle sevdiğiniz bölümü okumak. Her anı çok iyi değerlendirmemiz gerek. Bahsettiğim sadece ders çalışmak değil; ilgi alanlarımızı keşfetmek, kendimizi keşfetmek çok önemli.”

Sosyal: İşten arta kalan zamanlarında seyahat etmeyi, görmediği yerleri görmeyi çok seviyor. “Her yeri gezmek ve ayak basmadığım yer kalmasın istiyorum. Ayrıca spor, egzersizler, sahilde yürüyüşler yapıyorum. Kitap okuyor, müzik dinliyorum. Sinemaya çok gidiyor, çok film izliyorum. Tiyatroya gidiyorum.”

İlk sinema filmi: Emir Khalilzadeh/ Adanış: Kutsal Kavga

Aşka bakışı: “Aşk, sevgi, merhamet ve saygı hep birlikte huzuru ve mutluluğu getiriyor.”

Esra Bilgiç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayata bakışı: Anı yaşamayı ve yaşadığı anı önemsemeyi seviyor. “Bence insan her ana ‘en önemli an’ kıymetini vermeli. Ben bunu yapmayı deniyorum. Bu yüzden ailemle ve dostlarımla geçirdiğim her an kıymetli. Güldüğümüz her an en mutlu anımız.”

İş hayatına bakışı: Oyuncu olarak bir takım kuralları var. Kaliteli işlerde yer almak istiyor. “Ajansım Gaye Sökmen’in önerisiyle Diriliş Ertuğrul dizisi ilk başlangıcım oldu. En kalitesiyle başladım bundan sonrasını da daha iyi seçmeliyim. İşin ideolojisine nasıl bir ortam olduğu, benden ne bekledikleri ve benim nasıl bir sorumluluğum olacağına göre bir seçim yaparım. Zaten her zaman ailemle karar veririm.”

Kariyer planı: Projelerde seçici davranıyor. Tiyatro yapmayı  ve daha çok sinema filminde yer almak istiyor. Sinema teklifleri alıyorum, senaryoları okuyorum ama bekliyorum bu işte yer almalıyım demek için. Tiyatroyu da çok istiyorum, bir oyunda yer alacaktım, sonra olmadı. Ama tiyatroyu çok isterim. En çok tiyatroyu istiyorum. Sinemada rol almayı da her oyuncu ister. Şener Şen ile güzel bir sinema filminde yer almak çok isterim. Mükemmel bir oyuncu ve Türkiye’nin en iyi oyuncularından. Gelecekte de mutlu olacağım yerlerde bulunmak istiyorum. Makul hayallerim var. Ben öyle büyük büyük şeyler isteyen bir insan olmadım. Ne nasip ve kısmetimdeyse hayırlısıyla yaşamak istiyorum. İyi bir kulağım var, sesim güzel. Müzik sevdiğim için şarkı söylerim. Dizi içinde eski kitaplardan alıntılar yapıyorum, bir metin oluşturup beste haline getirmeyi düşünüyorum. İlerleyen dönemde dizide kullanmak istiyorum.”

Gelecek Hayali: En büyük hayali, huzurlu ve mutlu olduğu bir hayat sürmek. “Sadece huzurlu ve mutlu olduğum yerde olmak isterim. Bunları sağladıktan sonra dilediğim her şeyi gerçekleştirmek için çalışmam yeterli. Günün birinde tüm dünyada izlenip iz bırakacak bir yapımda rol almak da en büyük hayalim.”

Sosyal medyayla arası nasıl? Sosyal medyaya karşı her zaman mesafeli bir duruşu olsa da kullanmayı tercih ediyor. “Bana sadece oradan ulaşan yüz binlerce insan varken sırtımı dönemiyorum elbette. Fotoğraf çekmek ve paylaşmak çok güzel fakat çok bulunmamayı, yeteri kadar ilgilenmeyi tercih ediyorum.”

Modayı takip ediyor mu? Uzun yıllardır düzenli şekilde kullandığı ve moda blog’larını takip ettiği Tumblr hesabı var. “Kıyafetlere çok küçük yaşımdan beri çok büyük ilgi duyuyorum. Fotoğraf, renkler, ışık, bakmaktan zevk aldığım şeyler. Ama her zaman kendime yakıştırdığım şeyleri giymeyi tercih ediyorum.  Genelde klasik parçalar seçerim. Herkes gibi kendimi rahat hissetmek istediğim günlerde de spor giyinirim.”

Formunu nasıl koruyor? Kendini hafif hissetmekten büyük mutluluk duyuyor. “Mutlaka yürümeliyim, mutlaka hareket etmeliyim. Bir süredir dizi için at biniyorum, kondisyonumu güçlendiriyorum. Cildimi korumam gerek. Süt, yoğurt ve peyniri bolca tüketmeye çalışıyorum. Evden mutlaka kahvaltı yapıp çıkıyorum. Meyve ve sebze tüketimime de dikkat ediyorum.

Kimlere hayranlık duyar? Leonardo Di Caprio’nun her filmini ayrı seviyor. Natalie Portman’a çocukluğundan beri hayran.  Aynı zamanda,  Rosamund Pike,  Jude Law ve  Marlon Brando hayranı.

Esra Bilgiç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevdiği yönetmen? Francis Ford Cappola, Quentin Tarantino ve Steven Spielberg.

En sevdiği yemek? Patates kızartması ve öğün olarak kahvaltı.

Hangi filmden etkilendi? Godfather serisi, Leon ve  The Professional, Inception ile tüm Leonardo DiCaprio filmleri en sevdiği filmlerden bazıları.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Ramo /Sibel

2018- Bir Umut Yeter / Derya Akar

2014/2018- Diriliş Ertuğrul / Halime Hatun

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Adanış: Kutsal Kavga / Cemre Haznedar

ÖDÜLLERİ

2016- 1. Sosyal Farkındalık Ödülleri / En İyi Kadın Dizi Oyuncusu

2016- 2. Anadolu Medya Ödülleri /En İyi Kadın Dizi Oyuncusu