Ana sayfa Dizi Haberleri Esra Bilgiç’in neden apar topar Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrıldığı belli oldu!

Esra Bilgiç’in neden apar topar Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrıldığı belli oldu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi
TRT1 ekranlarına yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan’ın ani ölümü izleyenleri şoka uğratmıştı.

Hiç beklenmeyen ve tarihte de başka türlü öldüğü bilinen Halime Sultan karakterinin neden aniden diziden çıkarıldığını anlaşılamamıştı.

Ancak kısa bir süre önce gelen haber, Halime Sultan’ı oynayan Esra Bilgiç’in neden diziden ayrıldığını da ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Beşiktaşlı Futbolcu Gökhan Töre ile evlenen Esra Bilgiç’in hamile olduğu haberleri magazinin gündemine düştü.

Bir süredir Esra Bilgiç’in ayrılmasının şokunu yaşayan izleyenler, şimdi Bilgiç’in neden diziden ayrıldığını anladı.

Bir kaç hafta önce yayınlanan bölümde, Oğlu Osman’ı dünyaya getirdikten sonra Halime Hatun, ölerek diziden ayrılmıştı. Tarihe göre 23 yıl erken vefat etmesi, izleyenleri şaşırtırken, Esra Bilgiç de sosyal medyada yayınladığı veda mesajında severek dizide oynadığını belirtirken yeni sezon senaryosunun değiştiğini de ifade etmişti.

blank

Tarihte Halime Hatun kimdir?

Osmanlı Beyliği’ni kuran Osman Bey’in annesi ve Ertuğrul Gazi’nin eşi konumunda bulunan Halime Hatun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da 1281 tarihinde hayatını kaybettiği bilinmektedir. Ölümüne kadar Ertuğrul Gazi’nin yanından bir an olsun ayrılmayan ve ona Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazi adında üç evlat veren hatundur. Ertuğrul Gazi ve Halime hatun bugün aynı türbede yan yana yatmaktalar. Bilecik ili Söğüt ilçesinde yer almaktadır türbeleri. Bursa Eskişehir yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir türbelerine.

1281 yılında vefât eden Hâlime Hânım’ın mezarı Söğüt’te kocası Ertuğrul Gazi’nin türbesinin bahçesindedir. Osman Gazi tarafından yaptırılmıştır.