Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Fadik Sevin Atasoy, yeni projesi için İstanbul’a geliyor!

Fadik Sevin Atasoy, yeni projesi için İstanbul’a geliyor!

tarafından ker_def

Edinburg’u sallayan oyunla ilk kez İstanbul’da… Uzun süredir yurt dışında yaşamakta olan Fadik Sevin Atasoy’un ağustosta dokuz kez sahnelediği, Edinburg Fringe Festivali’ni sallayan tek kişilik oyunu ‘Muse-Bir Esin Perisi Davası’ 1 Ekim’de ilk kez İstanbulu seyirciyle buluşacak. Atasoy, oyun için İstanbul’a geliyor…

Fadik Sevin Atasoy’un yazıp oynadığı, Erdal Beşikçioğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ‘Muse-Bir Esin Perisi Davası’ oyunu ilk kez İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak. Tiyatro sezonunun açılışı sayılan 1 Ekim günü Zorlu PSM Stüdyo sahnesi’nde sahnelenecek.

İNGİLİZLER ONU ÇOK BEĞENDİ

Dokuz kez sahnelenme başarısı gösterdiği Edinburg Fringe Festivali’nde Türk Tiyatrosu’nu temsil eden oyun, ada basınında da övgü aldı. ‘The List’ dergisi ‘’Güçlü oyunculuk ve etkileyici bir fikir’’ derken ’The Wee Review’ adlı dergi ‘’Yazarı ve oyuncusu Fadik Sevin Atasoy’dan zeki bir metin ve anlatım’’ şeklinde övgü ile söz etti.

Tatbikat Sahnesi’nin prodüksiyonu olan müzikli oyun 1-2 Ekim 2019 tarihlerinde Zorlu PSM Stüdyo’da İstanbullu seyirciyle buluştuktan sonra yolculuğuna, İstanbul, Ankara ve yurt dışında devam edecek.

Oyunun Konusu:

Sanat Gezegeni’nden dünyayaya gönderilmiş bir esin perisi olan “Muse” , Tolstoy, Shakespeare ve Leonardo Da Vinci’nin eserlerini yaratma süresinde onlara ilham vermek üzere görevlendirilmiştir. Lakin insan olma arzusu ile yanıp tutuşan Muse (esin perisi), ustaların kadın karakterlerin yarattıkları finalleri değiştirmeye calişmış, bu nedenle ustalar tarafından Sanat Gezegeni’nin mahkemesine şikayet edilmiştir. Oyun “Muse” un mahkeme karşısında kendini savunması ile başlar . Muse’un en büyük arzusu insan olmak ve kendi eserini dünyaya bırakabileceği bir ustaya dönüşmektir. Acaba Muse ‘a “Bir şans daha “ verilecek midir ?