Ana sayfa TV Programları Fatma’nın menüsünde neler var? Zuhal Topal’la Sofrada 127. Bölüm

Fatma’nın menüsünde neler var? Zuhal Topal’la Sofrada 127. Bölüm

tarafından ker_def

Fatma Hanım’ın menüsü! Zuhal Topal’la Sofrada 127. Bölüm ekstra videoları yayında hemen izle!Zuhal Topal’la Sofrada programının ikinci günü Necla Hanım’ın 23 yıllık gelini Fatma Hanım’ın evine konuk olundu.

127. bölümde Urfalı olan Fatma Hanım, Urfa yemeklerinden oluşan bir menü hazırladı. Gelin alışverişteyken kayınvalide Necla Hanım ise gelininin bazı huylarını hiç beğenmediğini anlatıyor. Fatma gelinin sürekli eşya değiştirdiğini, eşinin kıyafetlerini eski diye başkalarına dağıttığını anlatan Necla Hanım, gelininden yana dert yandı!

Kayınvalidelere tüm maharetlerini sergileyen gelin, eleştirilerden de nasibini almaktan kurtulamadı.

Ağır bir menü seçen Fatma gelin, mutfakta menüyü yetiştirmek için zorlu bir mücadele verdi. Çiğ köfte için yanlış bulgur alan, pilavına şehriye koymayı unutan gelin zor anlar yaşadı.

Sofraya oturan kayınvalideler, daha ilk anda masanın özensiz hazırlandığı eleştirilerini yapmaya başladılar. 23 yıllık bir gelinden daha şık, daha özenli bir sofra beklediklerini söyleyen kayınvalideler, Fatma Hanım’ın masasını beğenmediler.

Aynı zamanda ara sıcakları yemek tabağında servis eden, kaşıkları çatalları yanlış yere koyan gelin, kayınvalidelerden yoğun eleştiri aldı. Şanssızlıklarının yanı sıra iddialı menüsüne karşın yemekleri tuzsuz ve lezzetsiz bulundu.

Kayınvalideler, Urfalı tecrübeli gelinden bir lezzet şöleni beklediklerini ama hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ettiler.

Gelinin bir ara kayınvalideleri dinlemeyip mutfağa gitmesi de kayınvalideler tarafından saygısızlık olarak nitelendirildi.

Fatma Gelinin rahat tavırları herkesi şaşkınlık içinde bıraktı.

Fatma Hanım ve Serpil Hanım arasındaki tartışma sırasında gelin servis için gitmesi gerektiğini sert bir şekilde söyleyip “Aşırı eleştiriyorsunuz” yorumunu yaptı. Serpil Hanım, “Lafımı bitirmeden gidemezsiniz” diyerek tepkisini koydu.

Serpil Hanım’ın eleştirisi üzerine “Karşınıza oturayım o zaman” diyen Fatma Hanım’ın tavrı, masada buz gibi bir hava estirdi!

Serpil Hanım, “O zaman ona göre değerlendireceğiz” deyince Fatma Hanım’ın “Değerlendirin hiç önemli değil, beni dünya değerlendirmiş” diyerek salondan çıkması ise masada büyük şaşkınlık yarattı!

Zuhal Topal da bu sözler üzerine gelinin arkasından adeta bakakaldı!

Şükriye Hanım’ın tacı, yine olay oldu!
Serpil Hanım, haftanın ilk gününden sonra yine tacıyla masaya oturan Şükriye Hanım’ı eleştirmeye devam etti.

“Biz o tacı çıkartmanızı istiyoruz. Gözümüzü bozuyor. Taç ön plana çıkıyor çünkü. Bu öne çıkmak, bu şov. Her hafta masanızda bir kayınvalide ya bir ayna getirir, ya bir bardak getirir, bıktık artık” diye konuşan Serpil Hanım’a karşılık Zuhal Topal da “Bazı kayınvalideler imzasını atmak istiyor programa, öne çıkmak istiyor” yorumunda bulundu.

Şükriye Hanım ise “Ben böyle mutluyum, saygı duymanız lazım” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

Fatma gelinin menüsü şöyle:
Leben aşı
Ağzı açık ve yumurtalı çiğ köfte
Kazan kebabı
Şehriyeli pilav
Mevsim salatası
Kadayıf dolması

Yemeklere nasıl yorumlar yapıldı?
Çorbanın tuzsuz olduğu yorumunu yapan kayınvalideler Leben aşını beğenmedi.

Çiğ köftenin bulgurunu marketten yanlış alan geline eleştiriler yöneltildi. Yaptığı yanlış nedeniyle eleştirileri kabul eden Fatma Hanım, ne yazık ki bu şanssızlığı nedeniyle “23 yıllık gelin bu hatayı yapmamalı” eleştirilerine maruz kaldı.

Ağzı açık ismiyle sunulan yöresel ara sıcak pişmemiş, eti çiğ, tuzsuz ve lezzetsiz olarak değerlendirildi.

Şehriyeli pilavın şehriyesinin unutulması ve yağlı olması nedeniyle eleştirildi. Kazan kebabı fazla salçalı bulundu. Bazı kayınvalideler beğenirken, bazıları da lezzetsiz buldu.

Salatanın yağının az olması da yine eleştiri konusu oldu.

Tatlının hamur olduğu ve şekerinin az olduğu söylenerek eleştiri aldı.

Kayınvalidelerin puanları nasıl oldu?
Satı Hanım 3

Şükriye Hanım 3

Şengül Hanım 3

Serpil Hanım 3

Zuhal Topal’ın puanı ise 5 oldu…