Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Feyyaz Şerifoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Feyyaz Şerifoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Feyyaz Şerifoğlu, 1 Ocak 1991 tarihinde Rize’de doğmuştur. Türk dizi, oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Feyyaz Şerifoğlu
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1991
Doğum Yeri: Rize
Boyu: 1.75 m.
Kilosu: 73 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: 2 ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/feyyazserifoglu/

Feyyaz Şerifoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Rize’de doğdu büyüdü. İki ablası var. “Ben evin tek erkek çocuğuyum.  “Aslında klasik bir Karadeniz ailesiyiz. Ama kadının egemen olduğu bir ailede büyüdüğüm için sevgi en önemli unsurdu. Zaten nereye bakarsanız bakın, sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Sevmediğin işi yapamazsın, sevmediğin yemeği yiyemezsin, sevmediğin kıyafeti giyemezsin, sevmediğin insanla arkadaş olamazsın. Yani sevgi hepimizin ruhuna işlenmesi gereken önemli bir duygu.”

Çocukluk yılları: Sevgi dolu bir ailede büyüdüğü için kendisini şanslı hissediyor. “Çocuklukta sevginin dozu yüksek verilirse, dünya daha yaşanılabilir bir hal alır. Bu bağlamda ben şanslı bir çocuktum.”

Eğitim hayatı: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: 2013 yılında katıldığı  ‘O Ses Türkiye Yarışması kariyerinin dönüm noktası oldu. Yarışmada jüri üyelerinin ilgisini çekmeyi başardı. Yarışmadan sonra uzun süre Ajda Pekkan’ın vokalistliğini yaptı. “Yarışmada, ‘İnci Tanem’ şarkısını seslendirdim, Gökhan Özoğuz, Murat Boz ve Ebru Gündeş’i döndürmeyi başarmıştım. Yarışmanın ardından Ajda Pekkan’ın vokalistliğini yapmaya başladım. 2014’te Behzat Gerçeker öncülüğünde ENBE orkestrası ile kariyerime devam ettim. Daha sonra da birçok ünlü sanatçıyla çalışma fırsatı yakaladım. Reklam filmlerinde oynadım. 2019 yılında Ajda Pekkan’ın da destek olduğu ‘Gidene’ isimli ilk single çalışması ile müzik piyasasına giriş yaptım. Şarkı YouTube’da bir milyon izlenme sayısına ulaştı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kırmızı Oda’  dizisinde canlandırdığı ‘Can’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Camdaki Kız’ dizisinde canlandırdığı ‘Sedat Koroğlu’ karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Yakışıklı ya da güzel olmanın ekranda bir avantaj olduğunu düşünüyor. “Sanatın içinde yer alan herkesin bir ışığının olduğunu düşünmekle beraber dünyada çirkin insan olduğunu düşünmüyorum. Herkesin beğeneni ve beğenmeyeni vardır. Sadece görsel özelliklerimden dolayı ön plana çıkmak çok benlik bir durum değil ama bunu benimseyen arkadaşlara da asla ön yargıyla bakmıyorum.”

Feyyaz Şerifoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Mutluluk kaynağı: Yeni başladığı oyunculuk kariyerinde deneyimli isimlerle çalışma fırsatını yakalamış olmaktan mutluluk duyuyor. “Yıllar önce yine bir dizi projesi vardı ve projenin başrolü Burcu’ydu. (Biricik) çok istemiştim ama olmamıştı kısmet bugüneymiş. Gerçekten çok iyi dost olduk. Bana inanılmaz destek oluyor. Onun gibi bir partnerle çalışmak, benim için paha biçilemez. Ama şunu da söylemeden geçmeyeyim; gerçekten çok şanslıymışım. Sevgili Binnur Kaya, Tamer Levent, Devrim Yakut, Şerif Erol, Selma Ergeç, Hande Ataizi, Şerif Erol, Nihal Menzil, Tuğrul Tülek ve Nur Sürer gibi usta oyuncularla olmak ve desteklerini hissetmek gerçekten çok kıymetli.”

Hayata bakışı: Kendini şanslı görüyor ancak şansının tesadüf olmadığına inanıyor. “Aslında Feyyaz’ın yolculuğu 7 seneye, hayalleri ise 20 yıla dayanıyor. Büyük babam hep ‘Çok iste, çok çalış, kalbini temiz tut, olur’ derdi. Nitekim gerçekten Allah’ın sevdiği kuluyum ki, Türkiye’nin en iyi yapım şirketlerinden biriyle, en değerli yönetmenleriyle ve çok kıymetli oyuncu kadrosuyla aynı projede olma şansını yakaladım. Aslında bunun da tesadüfi olmayıp, tevafuk olduğuna inanıyorum.”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuk aslında benim hayatımda bu sektöre girdim gireli vardı. Sahneye çıkan solistin oyunculuk yeteneğinin olması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki bir yakınımızı kaybettiğimizde ya da başımızdan kötü bir olay geçtiğinde, o gün sahneye çıktığımızda hiçbir şey olmamış gibi en iyi şekilde performansımızı sergilemek zorundaysak, oyunculukta da verilen rolü en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız. Her zaman gerçek olan, izleyiciye sıcak gelmiştir. Hani bir film seyrederken, onun gerçek hayattan alıntı olduğunu bildiğimizde, bakış açımız değişir ya, işte tam da bunun gibi. Samimiyet en önemli şey. Gerçek olan izleyiciye sıcak gelir.”

Kişisel gelişim: ‘Camdaki Kız’ dizisi ekrandaki ikinci projesi. Projelere hazırlık aşamasında oyuncu koçları ile çalışıyor. “Çok fazla kilometrem yok ama çok şanslıyım ki önüme çıkan fırsatlar kalbime göre geliyor. Daha önce de bir oyuncu koçuyla çalışıyordum, şimdi de oyuncu koçum var ve iki proje arası çok bekleme süresi olmamasına rağmen dur durak bilmeden tuğla üzerine tuğla koymaya çalışıyorum.”

Kariyer planı: Müziği ilk aşkı olarak tanımlıyor. Bundan sonra ki kariyer planlamasında oyunculuğu ve müzisyenliği birlikte sürdürmeyi istiyor. “Aslında müzik benim ilk aşkım. Sonraları ise hayatım boyunca keyif alarak yaptığım mesleğim haline dönüştü. Esasında benim içinde ilk adım yarışmaydı. Bu dönemde ise en büyük şansım sevgili Ajda Pekkan ile tanışmak ve çalışmak oldu. Süperstar’la müzik yolculuğumun daha başlarında bu deneyimi yaşamak da benim için bulunmaz bir fırsattı. Müzik benim hayatım. Ama elbette ki daha yolun başındayken, yapımcımız Onur Güvenatam’la bir yolculuğa çıkmak,  beni çok başka yerlere götürecek diye düşünüyorum. Bu yüzden, oyunculuğa da bu kadar güçlü hissederek giriyor olmam bana ayrım yapmadan ikisine de eşit ve birbirini besleyen bir çalışma modeliyle ilerlemem gerektiğini gösteriyor. Yani beni hem sinemada, hem televizyonda izleyecek, şarkılarımı da inşallah bol bol dinleyeceksiniz.”

Feyyaz Şerifoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Özel Hayatı: İşine odaklanmak istiyor, hayatında kimse yok. “Kader, kısmet tabii bilinmez ama şu dönemde gerçekten işime odaklanmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Çünkü yolun çok başındayım ve algımın dağılmasını istemediğim gibi ilişkide benden bekleneni hakkıyla yapamayacağımı düşündüğümden, gönül işlerimi bir müddet öteleme kararı aldım. Tabii ne kadar becerebilirim onu pek bilmiyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020/2021 – Kırmızı Oda /      Can (Konuk Oyuncu)

2021- Camdaki Kız / Sedat Koroğlu

YARIŞMA PROGRAMLARI

2013 – O Ses Türkiye / Yarışmacı