Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin dizi stratejisi izleyicinin kabusu oldu!

Fox TV’nin dizi stratejisi izleyicinin kabusu oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranında diziler konusunda büyük bağlılık yaşayan izleyiciler, kanalların reytinglere göre hareket etmesi nedeniyle sık sık final üzüntüsü yaşıyor. Birçok dizi için işler yolunda gitmeyince final kararları izleyicilerin o yapıma olan bağlılığı hiç hesaba katılmadan alınıyor.

Fox TV son yıllarda üst üste final kararları vermesi ile dikkat çeken kanalların başında geliyor. Geçen sezon normalden daha fazla diziyi ekrana taşıyan Fox TV, arkada hazır dizisi olmanın rahatlığı ile final kararlarını hem zamansız hem de çok erken alabiliyor.

Bu durumun yeni örneğini bu sezon da yaşadık. Uzak Şehrin Masalı dizisinin daha üçüncü bölümünde final kararı çıktı. Beşinci bölüm ile birlikte bitecek olan dizinin yerine ise muhtemelen Elkızı gelecek. Fox TV yönetimi dizileri iyi reytingler gelmez ise yayından kaldırma konusunda hiç tereddüt etmiyor.

Fox TV'nin dizi stratejisi izleyicinin kabusu oldu! 11

Uzak Şehrin Masalı dizisinin kötü gelen reytingleri sonrası alınan karar, bir yapımın yeni ya da eski olmasının da final kararı alınırken önem taşımadığını gösterdi.

Fox TV’de Son Yaz dizisinin de reytingleri beklentilerin altında geliyor. Dizinin etkili bir hikayesi, güçlü oyunculuk performansları ve büyük bir hayran kitlesi var. Ancak reytinglerin ortalamanın altında gelmesi Fox TV’nin elinde yeni diziler olduğu için büyük tehlike arz ediyor.

Fox TV'nin dizi stratejisi izleyicinin kabusu oldu! 12

Şayet kanal yönetimi Son Yaz’ı artık sürdürmek istemez ise final kararı almaktan hiç çekinmeyecektir. Bu durumun farkında olan dizi hayranları ise tedirginlik içinde bekliyor…

Sezona 11 dizi ile başlayan Fox TV’nin bazı yapımların final yapacağını önceden hesapladığını da görebilirsiniz. Tabii ki bu durumun seyirciler açısından çok olumsuz bir durum olduğu da ortada. Sevdiğiniz, ilgi gösterdiğiniz heyecanla beklediğiniz ve bir haftanın bitmesini bile zor tamamladığınız bir dizi eğer Fox TV’de yayınlanıyor ise yeni bir stresiniz var demektir.

Dizinin her an yayından kaldırılabileceğini bilen izleyiciler için bu durum büyük bir stres yaratıyor.