Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin en önemli hatası Gülcemal dizisine destek vermeyerek final kararı alması olur!

Fox TV’nin en önemli hatası Gülcemal dizisine destek vermeyerek final kararı alması olur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Fox TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Gülcemal dizisi, perşembe akşamları için alternatif bir yapım arayanları tatmin etmeye başlayan bir proje oldu. Özelliklede başrollerde yer alan Murat Ünalmış ile Melis Sezen ikilisinin iyi bir performans ortaya koymaları da dizinin sevilmesine katkı yapıyor. Melis Sezen için dizinin ilk başladığı günlerde sosyal medya ortamında eleştiriler yapılmıştı ve oyuncunun yerine başka birisi olması daha iyi olabileceği şeklinde değerlendirmeler yapanlar olmuştu. Ancak bu eleştirilerin fazla sürmediğini ve izleyicilerin iki başrol oyuncusunun enerjisini beğendikleri daha çok konuşuluyor.

Gülcemal dizisine gösterilen ilgiyi reytingler üzerinden ölçmeye kalkanlar ise hata yapacaktır. Dizinin geçen hafta yayınlanan 5. bölümünde reytingler yine hayal edilenin çok gerisindeydi. Tüm kişiler ve AB kategorilerinde 11. sırada yer alabilen ve 3’lü aranlar veya altında reytingler alan bir hikayenin ayakta kalması çok da mümkün değil. Ancak ABC1 grubunda günü beşinci bitiren dizi, ortalamaya yakın reytingler alarak tutunmaya gayret ediyor.

Fox TV'nin en önemli hatası Gülcemal dizisine destek vermeyerek final kararı alması olur! 9

Yani sonuç olarak Gülcemal dizisinde reytingler noktasında çok da olumlu bir tablo yok. Ancak ABC1 grubundaki hareketlenme önemli bir işaret. Zira dizi hayranları Murat Ünalmış’a yönelik büyük övgülerde bulunuyor. Oyuncunun performansı çok başarılı bulunmakla birlikte, rolü canlandırmadığı yaşadığı şeklinde çok fazla değerlendirme var. Bu da izleyicilerin hikaye ve karakter ile bir duygusal yakınlaşmaya girdiklerini gösteriyor. Dizilerin yükselmesi için bu duygusal yakınlaşmalar çok önemli.

Gülcemal dizisinin reytinglerden bağımsız olarak sosyal medyada büyük bir destek görmeye başladığını da görmek lazım. Adba TV’nin 1-7 Mayıs tarihleri arasını kapsayan en popüler dizi araştırmasında Gülcemal dizisi 7. sırayı elde etti.

Yani reytinglerde kendisinden neredeyse 3 kat daha fazla reyting alan Aile dizisi bu listede 10. sırada bulunuyor.

Fox TV'nin en önemli hatası Gülcemal dizisine destek vermeyerek final kararı alması olur! 10

Bir başka sosyal medya gerçeği ise yabancı dizi hayranlarının Gülcemal dizisine yönelik yoğun ilgisi. Google üzerinden en çok aranılan Türk dizilerinden birisi Gülcemal olarak gözüküyor ve özellikle de youtube ortamındaki videolara yabancı dizi hayranları çok yoğun bir ilgi gösteriyor.

Sonuç olarak, Fox TV adına Gülcemal dizisi beklenen düzeyde iyi reytingler elde edemiyor olabilir. Ortalama olarak kabul gören 4’lü reytinglerin altında kalmış olabilir ancak yeni sezonda devam ettirilmesi bir kayıp olmayacaktır. Zira Fox TV’nin en iyi olarak tarif edilen Adım Farah dizisinin reytingleri de çok yüksek değil.

Kanalın izleyiciler ile yeniden duygusal bir bağ kurmaya başlaması ve beğenilen dizilerine daha fazla destek olarak ve bir süre reytingleri en belirleyici faktör olmaktan çıkartarak yeni bir strateji üretmesi şart.

Son 2 yıldır birbiri ardına dizilerini reytinge kurban eden Fox TV, izleyicilerde de bir bıkkınlık yarattı. Gülcemal dizisi belki de bu durumun terse dönüştürülmesi için kanalın elindeki bir fırsat olabilir.

Fox TV'nin en önemli hatası Gülcemal dizisine destek vermeyerek final kararı alması olur! 11