Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin son kararının ardından Son Yaz kritik bir döneme girdi!

Fox TV’nin son kararının ardından Son Yaz kritik bir döneme girdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / özel Analiz – Fox TV ekranlarında ikinci sezonu başlayan Son Yaz dizisi, cumartesi rekabetinde yerini aldı. Geçen sezon Cuma akşamları yayınlanan dizi Aşk Mantık İntikam’in iyi gitmesi nedeniyle Cumartesi akşamlarına kaydırıldı. Bu değişiklik Gönül Dağı ve Kardeşlerim gibi izleyici sadakati yüksek olan 2 dizi ile yarışma durumunu ortaya çıkardı.

Hem Gönül Dağı hem de Kardeşlerim dizileri geçen sezondan biriktirdikleri izleyici gücü ile yollarına emin adımlarla devam ediyor. Ancak Son Yaz dizisi zaten geçen sezon da sıkıntılı bir reyting süreci yaşamış ama izleyicisi sadık kalınca ikinci sezon şansını bulmuştu. Yeni sezonun başlaması ile birlikte hikaye çok farklı bir atmosfere taşındı.

İlk sezondan çok daha ilginç olan ve yüksek çekim kalitesi ile oyunculuk performansları sergilenen Son Yaz için reytinglerin düşük gelmesi büyük bir handikap oldu… Çünkü Fox TV için dizinin değil reytingin önemi var. Bunu Uzak Şehrin Masalı isimli yapımın çok iddialı başlamasına ve çok iyi bir kadro ile ekrana gelmesine rağmen final kararı verilmesiyle görmüş olduk.

Fox TV'nin son kararının ardından Son Yaz kritik bir döneme girdi! 19

Son Yaz dizisi hayranları da düşük gelen reytingler nedeniyle tedirgin. Çünkü dizi ciddi bir yükseliş dönemine girmez ise Fox TV’nin ne yapacağı belli olmaz. Geride yayın bekleyen 4 dizisi bulunan kanalın düşen reytinglere tahammül göstermeyeceğini geçen sezondan iyi bilen dizi hayranları Son Yaz için endişeli.

Fox TV’nin yüksek performans beklentisini henüz reytinglerde sağlayamayan dizi ekibinin yoğun çabası da göze çarpıyor. Oyunculuk kalitesi ilk sezonun üzerine çıktı. Çekim kalitesinin de çok daha iyi olduğunu görebilirsiniz. Hikayenin daha da hızlı aktığı bir dönem yaşanıyor. Yani dizinin ekibi elinden geleni yapıyor. Artık her şey izleyiciye kaldı. Şayet ekran başına geçenler Son Yaz dizisi tercih ederse sorun yok. Ama biraz düşüş bile yaşansa sorunlar başlayacaktır.

Son Yaz’ın sıkı takipçileri sosyal medyada zorlu bir dönemin içinde olduklarının farkında ve yaptıkları yönlendirmelerle de hayranları ekran başına davet ediyor. Alperen Duymaz, Ali Atay, Hafsanur Sancaktutan ve Birce Akalay’ın başrolünde yer aldığı dizinin, 2 Ekim Cumartesi akşamı yayınlanacak olan 24. bölümü de bu nedenle büyük önem taşıyor.