Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Fox TV’nin stratejisi işe yaramadı, çok iddialı dizi final yapıyor!

Fox TV’nin stratejisi işe yaramadı, çok iddialı dizi final yapıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranlarında çok iddialı başlayan dizilerin bir bir final yapmasına izleyiciler artık alıştı. Geçen sezon kanalın fazla sayıda dizi yapıp, düşük performans sergileyenlere zaman tanımama stratejisi devam ediyor.

Ancak bu stratejinin şimdiye kadar işe yaramadığı da ortaya çıktı. Geçen sezondan bu yana ekranda devam eden sadece Yasak Elma dizisi bulunuyor. Kanalın üst üste yeni yapımlar hazırlatması ve kısa süreler ekranda tutup, sonra reyting düşüklüğü nedeniyle yayından kaldırması izleyicilerin sadakatinin olumsuz etkilenmesine neden oldu.

Dizi hayranları artık Fox TV ekranında bir yapım izlemeden önce iki kez düşünmek durumunda kalıyor… Uzak Şehrin Masalı ve Son Yaz dizilerine eleştirilere aldırmadan hızlı bir şekilde yayından kaldıran Fox TV, her iki yapıma da sadece 5 bölümlük şans vermiş oldu. Son Yaz ikinci sezonunda çok iddialı olduğu halde reyting düşüklüğü nedeniyle 26. bölümde bitti.

Uzak Şehrin Masalı ise daha 5. bölümde final yaparak herkesi şaşırttı. Kanalın final yapacak yeni dizisi ise Yalancılar ve Mumları, ilk 4 bölümü gelen reytingler kanalı memnun etmedi. Final kararı alındı ve 31 Ekim Pazar akşamı da Yalancılar ve Mumları dizisi son kez ekranda olacak.

BBC ile ortaklaşa yapılan bir projenin ekranda sadece 5 bölüm kalıyor olması da yabancı sektör temsilcileri açışından kötü bir deneyim olacaktır.

İşte Yalancılar ve Mumları dizisiyle ilgili Fox TV’nin final duyurusu yaptığı fragman: