Ana sayfa Sosyal Medya Fox TV’nin Yasak Elma dizisini ‘yok artık’ dedirten kıro tavırlar sardı!

Fox TV’nin Yasak Elma dizisini ‘yok artık’ dedirten kıro tavırlar sardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında izleyicilerle Pazartesi akşamları buluşmakta olan Yasak Elma dizisinde 85.bölümden itibaren ciddi bir değişim dalgası yaşandı. 5 karakterin ayrılmasının ardından, hikayeye katılan 3 karakter dizide büyük değişim yaşanmasını sağladı.

Erdal Özyağcılar, Berk Oktay ve Gülenay Kalkan dizinin yeni dönemine damga vuran isimler olarak gündeme geldi. Bu değişimin izleyicilerdeki yansıması ise diziye daha fazla sahip çıkmak şeklinde oldu ve Yasak Elma haftalardır çok iyi reytingler almayı sürdürüyor. Bu da aslında çökme noktasına yaklayan bir hikayenin yeniden formatlanması noktasında Medyapım’ın müthiş bir dönüşüm taktiği oldu.

Medyapım benzer bir durumu 3. sezon başlangıcında da yaptı ve başarılı olarak dizinin ayakta kalmasını sağladı. Yasak Elma’nın yeni döneminde ise dikkat çeken bazı detaylar var. En son Şampiyon isimli TRT1 dizisinde izlediğimiz Erdal Özyağcılar Yaman hoca karakteri ile gönülleri kazanmıştı.

Usta oyuncu, Yasak Elma dizisinde ise Anadolu eşrafından bir patron havasında ve Hasan Ali Kuyucu karakteri ile de rolünü başarıyla canlandırıyor.

Fox TV'nin Yasak Elma dizisini 'yok artık' dedirten kıro tavırlar sardı! 7

Dizi hakkında dikkat çeken bir detayı köşesine taşıyan Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Ender ile Hasan Ali arasındaki diyaloglara yer verdi ve bir klişe durumun yeniden dizi sahnesinde yer aldığını dile getirdi.

Son bölümde modern resimden anlamayanlar, dizide kıro olarak tabir edildi. Sina Koloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Ender o kendine has tepeden bakan hal ve tavırlar içinde odasına giriyor. “Modern Sanat Bienali’nin sponsorluğunu üstleniyoruz. Sorumlusu benim ve bir ay kaldı. Bütçeyi onaylamanız gerekiyor” der. Hasan Ali Başkan, “Ben bir şey anlamadım ne için?” diyerek bu ‘cahillik’ durumuna giriş yapar! “Modern Sanat Bienali” diye tekrarlar Ender. Hasan Ali; “Biz niye para ödüyoruz?”. “Bir nevi hayır işi” Ender’in cevabı. Ve bomba gelir: “Ben hayır işlerine ‘Hayır’ demem. Ama bu bineel binael kimin garnını doyuracak ki?” İzleyicinin beklediği ve gülmekten yere yatacağı bir ‘kırolar sanattan ne anlar’ şablonu!

Bir de ilerleyen bölümlerde Kuyucu’nun dosyada bulunan bienal resimlerine bakarak, “Bir bahçe, bahçede bir direk, bunu ben de yaparım” sözleri bu işin tuzu biberi olur. Vahi Öz’den bu yana değişmez tema!”