Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’nin yeni dizisi Dokuz Oğuz için oyunculara çok özel eğitimler veriliyor!

Fox TV’nin yeni dizisi Dokuz Oğuz için oyunculara çok özel eğitimler veriliyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV arka arkaya final yapan dizilerine karşın çalışmalarına ara vermiyor! Ekrana getireceği yeni yapımları sürekli yedekte tutan kanalın dikkat çeken projelerinden birisi de Dokuz Oğuz adını taşıyan asker temalı bir dizi.

Dokuz Oğuz dizisinin çalışmaları aylar önce başladı. Zira oyuncuların bir dizi eğitimlerden geçmesi gerekmekteydi! Asker konulu dizi olması sebebiyle, aksiyon sahneleri için oyuncuların özel eğitimler alması sağlandı. Asker karakterlere hayat veren ünlü oyuncular, dövüş sahnelerinin yanı sıra askeri eğitimler aldılar.

Silah eğitiminin yanı sıra tüfek kullanmasını öğrenen oyuncular ayrıca adeta bir asker gibi alınan emirler, askeri adımlarla ilgili bir dizi eğitimden geçtiler. Aralarında Kubilay Aka, Yasemin Kay Allen, Deniz Işın, Hakan Boyav, Tuncer Salman, Dağhan Külegeç, Kayhan Açıkgöz’ün de yer aldıkları oyuncular, asker olarak ekrana gelmeye hazırlanıyorlar.

“Her yer Karanlık!” sloganıyla lanse edilen dizinin yapımcılığını Gold Film üstlenmekte. Yönetmenliğini Cem Akyoldaş’ın yaptığı ve Süleyman Çobanoğlu’nun senaryosunu yazdığı dizinin tanıtımı da ilgi çekti.

Henüz yayın tarihi netleşmeyen dizide daha önce farklı dizilerde görmeye alıştığımız isimler, bu kez aksiyonu yüksek bir diziyle ekrana gelecekler. Oyuncular arasında yer alan Kubilay Aka, kahraman Türk askerini canlandırdığı diziyle ilgili heyecanını, geçtiğimiz günlerde bir röportajında paylaşmıştı. Rolü için sıkı diyet yapan oyuncunun zayıfladığı gözlerden kaçmazken, aldığı eğitimler ve sporla da vücudunun kondisyonunu sağladığı görüldü.

Çekimlerinin Ankara’da sürdüğü Dokuz Oğuz dizisinde Kubilay Aka, ‘Karanlık’ lakaplı bir yüzbaşıyı oynuyor.  Dizinin hikayesinin çok güzel olduğunu ve sette de işlerin iyi gittiğini söyleyen Kubilay Aka’nın en büyük şikayeti, Ankara’nın soğuğu..

Diziyle ilgili tüyolar veren oyuncu, 9 kişilik bir tim olduklarını belirterek ayrıca dizinin ismini merak edenler için de şu açıklamayı yaptı:  “Daha önceden Oğuz Türkleri’ne ait Dokuz Oğuz hikayesini devam ettirmek amaçlı bir iş yapıyoruz. 9 tane ölmeyen askerimiz var, başımıza bir şeyler gelecek.”

Kubilay Aka'nın 4 sezonluk Çukur dizisi deneyimi Dokuz Oğuz dizisine olumlu yansıdı! 1

Ekranın yeni ve dikkat çekici asker dizisi olmaya hazırlanan Dokuz Oğuz için aldıkları eğitimleri de aktaran Kubilay Aka, daha önce rol aldığı Çukur dizisindeki aksiyon sahnelerinden deneyimli olması nedeniyle yeni dizisinde çok zorlanmadığını anlattı.

Kubilay Aka, “Daha önce de Çukur nedeniyle aksiyon eğitimi aldığım için dövüş eğitimi almama ihtiyaç olmadı. Ancak ekip olarak silah eğitimi, tüfek kullanımı, askeri adımlar ve emirler üzerine eğitimler aldık” açıklamasını yaptı. Bu arada dizinin çekimleri sırasında sette uzmanların da bulunduğunu aktaran oyuncu, bu uzmanların yönlendirmeleriyle bazı sahneleri çektiklerini de vurguladı.

TV100’e konuşan oyuncunun röportajını aşağıdan izleyebilirsiniz…

Yasemin Allen ile Deniz Işın gibi son dönemin öne çıkan kadın oyuncularının da kadrosunda yer aldığı dizide ayrıca tecrübeli oyuncular; Mehmet Çevik, Tuncer Salman ile Hakan Boyav da bulunuyor.

Dağhan Külegeç’in uzun bir aradan sonra yeniden hayranları ile buluşmasını sağlayacak olan Dokuz Oğuz dizisi, asker dizilerini seven izleyiciler için Fox TV’nin yeni yıl sürpizi oldu.