Ana sayfa Sosyal Medya Fox TV’ye bir darbe daha! Evlilik Hakkında Her Şey’in reytingleri neden düştü?

Fox TV’ye bir darbe daha! Evlilik Hakkında Her Şey’in reytingleri neden düştü?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dışarıdan göründüğü kadarıyla Fox TV oldukça stresli günler yaşıyor. Son bir ayda iki dizisine düşük reyting sebebiyle final kararı veren kanal ile izleyici arasında güven sorunu yaşanırken çok iddialı gelen bir dizisinin reytinglerindeki düşüş de Fox TV için yeni bir darbe oldu.

Fox TV’nin stratejisi, yeni yayın döneminin başlamasından bu yana herkesin dikkatimi çekiyor. Haftada sadece yedi gün olmasına rağmen 11 diziyi birden bünyesine alan kanal haliyle dizilerin hepsini yayınlayamadı.

Durum böyle olunca Fox TV, reytingleri düşük giden Uzak Şehrin Masalı ve Son Yaz’ın finaline karar verdi. Özellikle Son Yaz’ın final kararına izleyici büyük tepki gösterdi. İzleyici diziye daha fazla şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Fox TV'ye bir darbe daha! Evlilik Hakkında Her Şey'in reytingleri neden düştü? 8

Kanalın, final kararlarından sonra yayına altığı Yalancılar ve Mumları isimli dizi de reytinglerde pek parlak gitmiyor. Hikayesi ve oyunculukları çok beğenilmesine rağmen aynı akşam yayınlanan Teşkilat ve Yargı gibi güçlü rakipler dizinin yüksek reyting almasına engel oluyor.

Fox TV’nin büyük bir iddiayla ekrana getirdiği ve ilk bölümlerde son derece iyi reyting alan Evlilik Hakkında Her Şey dizisi ise bu hafta kanala inen yeni bir darbe oldu. Zira bugüne kadar çıkış yaşayan dizi beşinci bölümünde reyting kaybetti, sıralamada geriye düştü. Dizi, tüm kişilerde beşincilik, AB grubunda dördüncülük ve ABC1’de de üçüncülük elde etti.

Peki bu düşüşün sebebi ne? Sosyal medyada dizi eleştirileri yapan Deniz Tural doğru bir konuya değiniyor. Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin bir hukuk dizisi olarak sunulmasına rağmen ortada hiç bir dava olmamasına dikkat çeken Tural, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin dün söylemedim ama bölümdeki temel sorunu üç boşanma avukatı olmasına rağmen hiçbir davanın olmamasıydı bölümde. Sadece kendi dertlerine düşen insanlar izledik dün. Güçlü dava sahneleri olmalı. Düşüşü buna bağladım biraz.”

Fox TV'ye bir darbe daha! Evlilik Hakkında Her Şey'in reytingleri neden düştü? 9

Görünen o ki izleyici Evlilik Hakkında Her Şey dizisinde bol bol dava sahnesi görmek istiyor. Dizinin, önümüzdeki hafta ATV’nin çok izlenen dizisi Eşkiya Hükümdar Olmaz’ın başlamasıyla reytinginin daha da düşebileceği belirtiliyor.