Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV’ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı?

Fox TV’ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı?

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay — Türkiye’nin en büyük kanallarından biri olan Fox TV’nin yeni sezonda yürüttüğü dizi stratejisi tüm izleyicilerin tepkisini çekti. Yayınlayamayacağı kadar dizi stoklayan kanalı bu tutumu izleyicilere göre birçok iyi dizinin boş yere ipinin çekilmesine neden oldu.

Fox TV’nin stratejisi, yeni yayın döneminin başlamasından bu yana herkesin dikkatimi çekiyor. Haftada sadece yedi gün olmasına rağmen 11 diziyi birden bünyesine alan kanal haliyle dizilerin hepsini yayınlayamadı.

Son Yaz ve Yasak Elma geçen sezondan, Aşk Mantık İntikam da yaz sezonundan kalma diziler olarak yayın hayatına devam etti. Geriye dört gün kalınca Fox TV yeni dizilerin yayın sırasında önceliği Evlilik Hakkında Her Şey, Uzak Şehrin Masalı, Kanunsuz Topraklar ve Yalancılar ile Mumları’na verdi. Mahkum, İmkansız, Elkızı ile Elbet Bir Gün de beklemeye alındı.

Fox TV'ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı? 10

Son derece iddialı bir şekilde gelen ve başrolünde Aslıhan Günel’in yer aldığı Uzak Şehrin Masalı daha ilk bölümünde reytinglerde yerlere çakıldı. Birkaç bölüm daha bekleyen kanal dizinin reytinglerinde hiçbir düzelme olmayınca Uzak Şehrin Masalı’nın altıncı bölümde final yapmasına karar verdi.

Aynı kaderi Son Yaz da paylaştı. Geçen sezonun en çok sevilen işlerinden biri olan Son Yaz yeni hikayesi ve başrol oyuncularıyla aynı başarıyı yakalayamayınca kalan dizinin ipini çekti ve final kararı verdi. Şimdi sırada reytingleri kötü giden Yalancılar ve Mumları var. Diziyi beğenen izleyiciler son derece kaliteli bir içerik olmasına rağmen Yalancılar ve Mumları’nın Fox TV’nin yanlış stratejisine kurban gitmesinden korkuyor ve kanalı sert bir şekilde eleştiriyor.

Twitter’da dizi dünyası hakkında yorumlar yapan Deniz Tural yaptığı paylaşımda kanalın tutumunu şu sözlerle eleştirdi: “FOX o kadar çok iş aldığı için böyle sıkıntılar yaşayacağı belliydi. Ne tekrar verebiliyor doğru dürüst ne tanıtım yapılıyor. Dost acı söyler ama bir sürü iş heba olup gidiyor. Yanlış stratejiler bu sezon çok can yakacak gibi. Emeklerin zayi olması da cabası. Üzücü.”

Fox TV'ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı? 11

İzleyiciler de Deniz Tural’la aynı fikri paylaştıklarını dile getirdi. Bir izleyici “Özellikle Kanunsuz Topraklar çok emek isteyen çekimi var heba olacak maalesef” diye yazdı.

Fox TV'ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı? 12

Bir başka izleyici de tepkisini “O kadar çok dizi aldı ki yazık harbiden Yalancılar ve Mumları dizisinin kurgusu falan çok iyi aslında ama harcanacağı belli” sözleriyle dile getirdi.

Fox TV'ye izleyici tepkisi! Diziler yanlış yönetimin kurbanı mı? 13