Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Furkan Kalabalık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Furkan Kalabalık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Furkan Kalabalık, 24 Nisan 1993 tarihinde Kocaeli Gölcük’te doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Furkan Kalabalık
Doğum Tarihi: 24 Nisan 1993
Doğum Yeri: Kocaeli
Boyu: 1.78 m.
Kilosu: 73 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/furkankalabalik/

Furkan Kalabalık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Ailesi:  Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğdu. Anne tarafı İzmit, baba tarafı Değirmendere’de olduğu için çocukluğu bu iki ilçe arasında geçti. “Aslında İzmir’de doğacakmışım ama günün koşulları bizi Gölcük’e getirmiş. Kocaeli’de doğdum ama burada okumadım. Babam astsubaydı. Kreş dönemini Kocaeli’de tamamladıktan sonra, tayini dolayısıyla ilkokulu Marmaris’te okudum ama okulun bitmesine yarım dönem kala İzmit’e geri geldik. Ortaokulu ve liseyi de Ankara’da okudum. Babam, lisenin bitmesine yakın yine Kocaeli’ye tayin olunca, liseyi İzmit Gazi Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü 5 yılda bitirdim.

Çocukluk yılları: Tiyatroyla ilgilenmeye ortaokul ve lise yıllarında başladı. “Ankara’da kısa film çektim, yazdım, yönettim, yarışmalara katıldım. Tiyatrolarda yer aldım. Liseyi bitirdiğimde uzun zamandır oyunculukla, tiyatroyla alakalı bir çaba içindeydim. Tiyatroyla ilgili bir şeyler yapmam gerekiyordu. Şöyle bir hikayemi hatırlıyorum. İlkokuldayken ikisi de subay olan evli bir çift vardı ve bunlar Aksaz’daki çocuklar için bir izcilik kulübü kurdu. Ben 4. sınıftaydım, uluslararası izci kamplarına gittik. Burada ateş başında bazı oyunlar oynadığımızı hatırlıyorum. Birbirimizi eğlendirmeye yönelik şeyler yaptık, doğaçlama yaptık.”

Eğitim hayatı: Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Profesyonel olarak futbol oynadı. Futbolda sakatlanması hayatının akışını değiştirdi. “Tiyatro aşkım küçük yaşta başladı. Ortaokula geçtiğimizde bir öğretmenimiz vardı, aynı zamanda sınıf öğretmenimizdi. Bazı hikayeleri canlandırıyor ya da hayat hikayelerinden konular anlatarak ders işliyordu. Bir gün bir balıkçıyı sınıfta canlandırdım. Bana ‘Yağmur yağıyor, bir barakan ve elinde de bir fenerin var’ demiş, canlandırmamı istenişti. Elimde hiçbir şey yoktu ve ben elimi fener olarak kullanmıştım. Bana tiyatro okumam gerektiğini söylemişti. Bu arada ailem de sürekli sanata yönelmem, sanat okumam gerektiği gibi konuşmalar gerçekleştirdi. Ortaokul yıllarımdan beri gitar, bas gitar ve piyano çalıyorum. Sürekli sanatsal şeyler yapmaya gayret ediyorum. Aynı zamanda profesyonel bir şekilde Gençler Birliği’nde futbol oynadım. Benim için her şey çok hızlı ve ne yapacağıma karar veremeyeceğim bir şekilde ilerledi, ta ki futbolda sakatlanıncaya kadar. Sakatlandıktan sonra ne yapamam gerektiğine kesinlikle karar verdim ve ‘tiyatro okumalıyım’ dedim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2017 yılında, ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde canlandırdığı ‘Koray’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Mahkum’ dizisinde canlandırdığı ‘Bekir’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Boş zamanlarında ailesi , yakınları ve ailesiyle vakit geçirmeyi seviyor.

Unutamadığı anısı: Yönetmen Onur Ünlü uzaktan akrabası. Onunla ilgili unutamadığı bir anısını şu şekilde aktarıyor; “Onur Ünlü, benim uzunca bir zamandır hem yazarlığını hem yönetmenliğini takip ettiğim bir isim. Çok garip bir şekilde aile bağımız olduğunu sonradan öğrendim. Bahsettiğim futbol sakatlığımdan sonra tiyatroyu istediğimi aileme söylediğimde ‘Bizim Onur var’ demişlerdi. Onlar için Onur, benim için hala Onur Ünlü. Öyle ufak bir tanışıklığımız oldu ama asla prensiplerinden şaşmaz. İş başka, arkadaşlık başka. Mezun olduktan sonra Beşiktaş’ta yolda karşılaştık. ‘Onur Ağabey, mezun oldum yok mu bir şeyler’ dedim. ‘Var. Dudullu Postası’nı çekiyoruz, görüşmelerine git’ dedi. Gittim, kabul ettiler.

Furkan Kalabalık Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

İlk sinema filmi: Onur Ünlü/ Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok

İş hayatına bakışı: İlk dizi deneyimini ‘İstanbullu Gelin’ dizisiyle yaşadı. “Okulum devam ederken tanıştığım insanlar bir projede yer almam için okuldan mezun olmamı beklemek durumundaydı çünkü bir dizi ya da sinema filmi çekebilmek için zaman ayırmak gerekiyordu. 2. sınıftayken kast direktörü arkadaşım bir proje için aramıştı, ben de ‘Okulu bitirmem lazım çünkü bitirmezsem her şey çok gecikecek. 1 aylık projeye dahil olsam 1 yıl daha okumak durumunda kalacağım’ demiştim. Kep törenimden 10 gün sonra telefonum çaldı ve aynı arkadaşım beni çok beğendiğini, benimle bir şey yapmak istediğini söylersek, Zeynep Günay Tan’la tanışmak isteyip istemediğimi sordu. Ben de ‘Çok isterim’ dedim çünkü Zeynep Günay Tan Türkiye’de önemli işler yapmış bir isimdi. İstanbullu Gelin maceram böyle başladı. Şu an yolun başındayım iyi bir başlangıç yaptım. ‘Dudullu Postası’ da benim için çok güzel bir başlangıç oldu çünkü dizinin kadrosu resmen şampiyonlar ligi gibiydi.”

Kariyer planı: Takıntılı bir karakteri canlandırmayı çok istiyor. “Gerçekten rahatsız bir karakteri oynamayı çok isterim. Benim için birini güldürmek söz konusu ise ne kadar saçma ya da ne kadar komik bir duruma düştüğümün hiçbir önemi yoktur çünkü gülmek de güldürmek de zor bir şey. Komedi çok sevdiğim bir alan, yapmayı da çok isterim. Umarım öyle projelerin içinde olup daha ne kadar saçmalayabileceğimi görürüm. Umarım yeterince ciddi projelerin içinde olup daha ne kadar ciddileşebileceğimi de gösterebilirim.”

Gelecek Hayali: Hayali, oyunculukla ilgili yapabileceği her şeyi yapmak. “Hiçbir zaman ‘oldum’ diye bir şey yok, asla da olmayacak. Elimden geldiğince kendimi geliştirip her şeyi yapmak istiyorum. Çalışmak istediğim  yönetmen ve oyuncular tabiki var. Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Fatih Akın, Çağan Irmak’la çalışmayı çok isterim. Birlikte rol almayı hayal ettiğim çok oyuncu var. Mesela Haluk Bilginer, Şener Şen, Çetin Tekindor, Nejat İşler, Demet Akbağ, Nurgül Yeşilçay, Demet Evgar. Jim Carrey var mesela. Ona olan hayranlığım asla bitmeyecek. Johnny Depp, Morgan Freeman, daha ismini sayamayacağım nice isim. Türklerden Reha Özcan’la bir sinema, dizi ya da herhangi bir tiyatro oyununda birlikte hikâye yürütmek, Aras Bulut İynemli’yle bir projede yer almak isterdim. Aras Bulut’un şu anki rol arkadaşı Erkan Kolçak’la da birlikte oynamak isterdim. Sonra Cem Yılmaz’ın bir projesinde yer almak isterim. İşte o zaman komik olmak isterim.”

Müzikle arası nasıl: Müzikle ilgileniyor. “Sesimi iyi kontrol edebildiğimi düşünüyorum ancak güzel mi kötü mü o konuda bir şey söyleyemiyorum. Sesimi beğenen arkadaşlarım da var beğenmeyen arkadaşlarım da… Çok müzik dinliyorum, tür olarak yelpazem çok geniş. Türklerden Mor ve Ötesi, Athena, Neyse, Kurban, Duman rock türünde dinlediğim isimlerin en başında geliyor. Rap olarak Ezel diye bir arkadaşımız var, inanılmaz başarılı. Sonunda hak ettiği yeri buldu diye düşünüyorum. Aga B var. Yabancı olarak Limp Bizkit.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Sıcak Kafa

2021/2022- Mahkum/ Bekir

2021- Ex Aşkım/ Bulut

2021- Menajerimi Ara/ Mehmet

2020 – Yeni Hayat/ Fatih Yılmaz

2018/2019- Çarpışma / Adem

2018 – Dudullu Postası / Tiki

2017/2018 – İstanbullu Gelin / Koray

SİNEMA FİLMLERİ

2020-James Potter Ve Kılıcın Varisi / Vortigern (Kısa Film)

2017 – Ailemle Tanış

2017 – Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok

 TİYATRO OYUNLARI

2020- Ebedi Barış / Oyuncu