Ana sayfa Sosyal Medya Furkan Palalı gibisi zor bulunur! Bir oyuncu nasıl olmalı dersini veriyor!

Furkan Palalı gibisi zor bulunur! Bir oyuncu nasıl olmalı dersini veriyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Furkan Palalı, rol aldığı her işte öne çıkan ve iz bırakan isimlerden birisi… Şimdilerde atv ekranında izlediğimiz oyuncu, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde farkını da sergiliyor. Oyuncu, ne kadar profesyonel olduğunu ve yaptığı işe ne kadar büyük saygı duyduğunu davranışları ve sözleriyle gösteriyor.

Her şeyden önce Benim Tatlı Yalanım gibi romantik komedi yapımından sonra farklı bir imaja bürünmesi gereken oyuncu, bu durumu içselleştirmek için çekimlerden çok önce imaj değişikliğini yaptı. Yani Fikret Fekeli karakterine önce kendisi alışmalıydı. Çünkü, geri planda karakteri planlayan ekibin sergilediği büyük çabaya saygısı var. Onların ortaya koyduğu bu çabanın karşılığını vermek için önce kendisinin ısınması lazım.

Önce kendisinin bu haline alışması gerekiyordu. Bunu da dizideki karakteri daha iyi canlandırmak adına yaptı. Ünlü oyuncu, “Bu dönem şartlarında bu sürprizi ve yabancı gözüken şehre yabancı gelen bu adamın imajı da bu şekilde olmalıydı. Setten biraz önce yaptık ki, ben de karaktere ısınma payı istedim. Sete çıkmadan önce adamın bu imajını sindirmiş halde sete çıktım” diyerek, ne kadar profesyonel bir düşünceye sahip olduğunu sergiliyor.

Furkan Palalı, dizinin tüm bölümlerini de izledi. Kendince notlar çıkarttı. Çukurova’nın o yıllardaki durumu hakkında bilgiler topladı. Yani sadece diziyi izlemekle de kalmayarak, dönem hakkında birçok detayı öğrenmek için çaba sarf etti.

O dönemin farklı bir dokusu olduğunun altını çizen Palalı, Dizi TV programındaki röportajında şu sözleriyle işini ne kadar ciddiye aldığını da anlatıyor:

“Çok ciddi bir bölüm sayısı var geçmişte, benden önce çekilen. Onları detaylı izleyebilme fırsatım oldu. O dönemin dokusu farklı olduğu için, bu kimi zaman masa düzeninde, masa sohbetinde, samimiyette nasıl bir üslup ile davranıldığı, bugün bizim modernize ettiğimiz o davranış biçimlerinin o dönem nasıl olduğunu araştırdım. O dönemin biraz kitaplarını okudum. O dönemin Çukurova’sını biraz okudum, araştırdım. O yüzden diziye hazırlık sürecim pandemi dolayısıyla bayağı verimli geçti.”