Ana sayfa Sinema Gişe rekoru kıran Bergen bir dijital platformla anlaştı!

Gişe rekoru kıran Bergen bir dijital platformla anlaştı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Acı dolu hayatıyla bilinen arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını anlatan film birkaç ay önce sinemalarda vizyona girdi. Film gişe rekorları kırdı. Bergen’i sinemada izleyemeyenler dijital bir platformda izleme fırsatı bulacak.

Farah Zeynep Abdullah’ın Bergen, Erdal Beşikçioğlu’nun da hem kocası hem de katili Halis Serbest’i Erdal Beşikçioğlu’nun canlandırdığı Bergen isimli film sinemalarda fırtına estirdi. 80’li yılların arabesk şarkıcısı Bergen’in hayatını anlatan film, 4 Mart’ta vizyona girdiğinden bu yana beş milyon izlenme rakamına ulaştı.

Bergen filmi sinemada elde ettiği bu başarının ardından, 14 Haziran’da Türkiye’deki yayınına başlayacak olan dijital Platform Disney Plus’la anlaştı. Böylece filmi sinemada izleyemeyenler Disney Plus’ta seyretme fırsatı yakalayacak.

Bugüne kadar Türkiye’nin en ünlü isimleriyle anlaşmalar yapan Disney Plus en son Alice Müzikali’nin yayın hakkını satın almıştı. Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar’ı buluşturan Alice Müzikali, seyirciyle buluştuğundan beri pek çok kez kapalı gişe oynadı.

Gişe rekoru kıran Bergen bir dijital platformla anlaştı! 7

Farah Zeynep Abdullah’ın ‘Acıların kadını’ lakaplı şarkıcı Bergen’i canlandırdığı Bergen filmi 4 Mart’ta vizyona girmişti. Sinemalarda izleyiciyle buluşur buluşmaz hem büyük ilgi gören hem de eleştiriler alan filmin vizyona girmesinin üzerinden tam iki ay geçti. Bergen, iki ay içinde 5 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. İzlenme rakamlarlarında başarı elde eden bir başka film olan 7. Koğuştaki Mucize’yi geçen Bergen, en çok izlenen 10 sinema filmi arasına girmeyi başardı.

Senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un yazdığı Bergen filminde, Bergen’in gücünü hayallerinden, sesinden ve hayata dair hiç vazgeçmediği umudundan alan yetenekli bir müzisyen olduğu vurgulanıyor.Yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı filmin yönetmenleri Mehmet Binay ve Caner Alper.

Filmin güçlü oyuncu kadrosunda bütün şarkıları seslendiren Farah Zeynep Abdullah’la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran başrolleri paylaşırken ayrıca, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ve Suzan Kardeş gibi birbirinden yetenekli isimler yer alıyor.