Ana sayfa Dizi Haberleri Arayış dizisinde birçok kişi kendini buluyor! Aslı Enver, ve Defne Kayalar da aynı sorgulamayı yapıyor!

Arayış dizisinde birçok kişi kendini buluyor! Aslı Enver, ve Defne Kayalar da aynı sorgulamayı yapıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Disney + platformunda yayınlanan Arayış dizisinde Aslı Enver ile Mehmet Günsür başrolde yer aldı. Aslı Enver’in hamile halleriyle katıldığı lansmandaki sempatikliği birçok hayranının aklında kaldı. Oyuncunun dizideki Nisan karakterinin ortaya koyduğu gerçeklik, birçok izleyicinin de kendisini bu karakterde bulmasına neden oldu.

Gizemli bir adam olan Tufan’ın peşinden bilinmezliklere doğru yol alan Nisan karakterinin izleyicileri kendi hayatlarını sorgulamaya iten bir yanı var.

Yönetmen Emin Alper’in vizyonundan Arayış dizisini seyredenler Nisan karakterinde kendilerinden bir şeyler buluyor ve bu durumu Aslı Enver de şu sözlerle ifade etti:

“Bir hastalık durumu var. Her şeyi doğru yaptığını, kuralına göre oynadığını düşündüğü bir durum var. Öğreniyor ki hasta. Ve isyan geliyor. Bazen olur ya, her şeyi doğru yaptım, niye bu benim başıma geldi. Bunun üzerine bir arkadaşının durumunu öğrenince kendi kafasında kıyaslamaya başlıyor. ‘Vazgeçmeli miyim, pes etmeli miyim’ diye bir arayışa düşüyor. Kişinin kendi iç huzuru ile ilgili bir konu.”

Aslı Enver’in dizide canlandırdığı Nisan karakteri aslında hayatta her şeyi doğru yaptığını düşünen ama bir türlü istediği hedefe ulaşamayan insanlar için de iyi bir sorgulama olacak gibi gözüküyor.

Arayış dizisinde birçok kişi kendini buluyor! Aslı Enver, ve Defne Kayalar da aynı sorgulamayı yapıyor! 8

Dizinin hikayesindeki Tufan karakteri de hayatı sorgulayan ve bir arayış içinde olan insanlara yol gösterici bir noktada bulunuyor. Ancak hikaye ilerledikçe Tufan’ın da bir arayış içinde olduğu ortaya çıkıyor.

Mehmet Günsür canlandırdığı Tufan karakterini özetlerken, aslında bu sözler toplumdaki birçok kişinin yaşadığı arayışın da bir özeti gibi:

“Bir komin hayatında bir takım kendi doğruları ile hareket eden, bulunduğumuz dünyadaki sistemleri eleştiren, fakat bu komin hayatında ve bu kolektif durumda çok ince bir çizgi var. Doğru olan ile bir yerden sonra o güç insanların gözünü biraz kapatabiliyor. Bir anda siz o arayışın da esiri olabiliyorsunuz. Tufan da aslında bir arayış içerisindeydi. Aslında hala bir arayış içerisinde.”

Günümüz dünyasında herkesin kendisini bulma ihtiyacı yaşadığını söyleyen dizinin oyuncularından Defne Kayalar, bu arayışın nereye gidebileceğini dizide anlattıkların söyledi.

Arayış dizisinde birçok kişi kendini buluyor! Aslı Enver, ve Defne Kayalar da aynı sorgulamayı yapıyor! 9

Hikayede Azra karakterini canlandıran oyuncu karakter ile örtüşen yanlarının bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ben de hayatta her türlü tecrübeyi yaşamak istiyorum. Azra da istemiş, kalıbından dışarıya çıkmayı istemiş. Herkesin kendisine sormak isteyeceği bir soru. Her gün birbirinin aynı bir hayat yaşamaya değer mi bilmiyorum. İnsan, tutkulu bir yaratık. Tutkularından arındırmak insanları, insan olmanın özünden uzaklaşmak demek. Yaşamak lazım, yaşamadan ölmemek lazım.”

Arayış dizisinin hikayesi: Metropol hayatına sıkışmış, hasta, mutsuz ve yolunu kaybetmiş bir ruh olan Nisan, beraber katıldıkları bir şifa seansının ardından ortadan kaybolan arkadaşının izini sürerken şaibeli bir tarikata ulaşır. Tüm şüphelerine karşın tarikatın vaadine kayıtsız kalamayan Nisan, gizemli bir adam olan Tufan’ın peşinden bilinmezliklerle dolu bir maceraya atılır.