Ana sayfa Sosyal Medya Gişe rekoru kıran Bergen filmiyle ilgili yeni bir kriz iddiası ortaya atıldı!..

Gişe rekoru kıran Bergen filmiyle ilgili yeni bir kriz iddiası ortaya atıldı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Geçtiğimiz hafta gösterime giren baş rolünde Farah Zeynep Abdullah’ın rol aldığı Bergen filmi gişe rekoru kırdı.

Hafta sonu izleyici sinema salonlarına akın etti. Vizyondaki ikinci gününde yoğun talep üzerine gösterimde olduğu salon sayısı arttırılarak Türkiye çapında 1100 salonda seyirci ile buluşan filme, ek seanslar açıldı, hafta sonunda gece yarısına eklenen seanslar bile doldu taştı!

Film ulaştığı rekor seyirci sayısı ile tüm zamanların en iyi biyografi ve tüm zamanların en yüksek drama filmi açılış rekoruna sahip olurken Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Üstündağ filmle ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

Mehmet Üstündağ yazısında; “Berge’in galasında herkes Farah Zeynep Abdullah’ın stilini konuşurken arka planda kazan kaynamış! Ödüllü yönetmenler Mehmet Binay ve Caner Alper ile senaristler Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın isimlerinin afişte yer almaması krize neden olmuş, ihtarnameler havada uçuşmuş” dedi.

Mehmet Üstündağ film ile ilgili iddialarını şöyle sürdürdü; “Bergen filmi hakkındaki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor! Daha önce de çeşitli gerilimlerin konuşulduğu ekipte bu kez duyduğuma göre, Orchestra Content’in sahibi Mine Şengöz’le filmin yönetmenleri ve senaristleri karşı karşıya gelmiş.

Gişe rekoru kıran Bergen filmiyle ilgili yeni bir kriz iddiası ortaya atıldı!.. 7

Kavganın sebebi de tanıtım afişinde hiçbirinin isminin yer almaması. Afişte ne yönetmenler Mehmet Binay ve Caner Alper’in isimleri var, ne de senaristler Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın! Herkes galada Farah Zeynep Abdullah’ın kırmızı halı stilini konuşuyordu ama az kalsın yönetmenler bile galaya gitmeyecekmiş. Afişte isimlerinin yer alması için ihtarname çekerek Mine Şengöz’ü uyaran iki yönetmen, son dakika galaya katılma kararı almış.

Kriz devam ediyor yani, çünkü “Yakında Sinemalarda” afişinin ardından gelen “4 Mart’ta Sinemalarda” afişinde de sadece oyuncuların adı var… Kavga ‘Bergen’i doğru aktarmak için çıkmış. Filmin proje tasarımını üstlenen Mine Şengöz, verdiği bir röportajda yapımla ilgili çıkan problemlerin kaynağının ‘Bergen’in doğru anlaşılmaması ve doğru aktarılmasıyla ilgili olan direnç’ olduğunu söylemişti. Şengöz’ün gösterdiği bu direnç, yapım boyunca çeşitli kavgaların fitilini ateşlemiş.”