Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisi bu sefer baltayı taşa vurdu, resmen kendi ayağına sıktı!

Gönül Dağı dizisi bu sefer baltayı taşa vurdu, resmen kendi ayağına sıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT 1 ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanmakta olan Gönül Dağı dizisi o kadar çok sevildi ki, tüm halk kesimlerinden güçlü destek gördü. Kamu yayıncısı adına da vatandaşların dilek ve temennilerine karşılık gelen, buram buram Anadolu kokan bir dizinin ekrana gelmesi büyük takdir topladı. Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başolünde yer aldığı dizinin ilk 11 bölümü de çok sevildi, izleyici hep övdü ve güçlü desteğini de reytinglerde tüm kategorilerde birinci yaparak gösterdi.

Ancak 12. bölümde bir sahne vardı ki, işte o sahne izleyicinin yüreğini sızlattı, senaristlere isyan ettirdi ve bir dizinin daha Türk klişe senarist oyunlarına alet edilmesine neden oldu. Bu sahne Ferdi Sancar’ın canlandırdığı Sefer ile Ecem Özkaya’nın hayat verdiği Zahide’nin evlenip mutlu olma hayallerinin içine senaristlerin heyecan olsun diye ortaya attıkları, Ruhi Sarı’nın canlandırdığı eski eş Fikret’in gelişiydi…

Ruhi Sarı son derece başarılı bir oyuncu ve bulunduğu her projeye de değer katan bir isim. Gönül Dağı dizisinde ise canlandırdığı Fikret karakteri ile şimdiden izleyiciler tarafından olumsuz yorumlara maruz kalmaya başladı. Dizide Sefer ve Zahide’nin mutlu bir yuva kurmasının önünde engel olan Fikret karakterinin gelişi, sosyal platformlarda izleyicilerin tepkileriyle karşılaştı.

İlk defa bir diziye bu kadar güçlü şekilde bağlanan dizi hayranları, Sefer ve Zahide aşkının tam da ortasına dalan Fikret karakterinin bir aşkı yerle bir etmesinden son derece rahatsız…

“Bu kadar insanın önünde soruyorum sana, bana bir şans daha verir misin?” Fikret’in bu sözleri, Sefer’in gönül kırıklığı ve arkasına bakmadan kapıdan çıkıp gitmesi izleyicilerin yüreklerine dert oldu. Dizinin hayranları sosyal medyada ortalığı yıktı desek yanlış olmaz….

Ferdi Sancar, Sefer’in garipliğini ve gönlünün nasıl yaralandığını o kadar güzel canlandırdı ki, TRT1 ekranlarında birçok izleyici o anlarda gözyaşı döktü. Ancak bir de isyan vardı.

“Gönül Dağı artık yıkılsın, Sefer’in hayal kırıklığından dolayı. Yaktınız içimizi” diye yorum bırakan dizinin hayranları, şimdiye kadar çok iyi ilerleyen ve büyük de destek bulan senaryonun bu noktada patladığını düşünüyor.

Elbette ki bu bir dizi ve gerçek hayatta da yaşanan olaylar ile de paralel giden bir durumu var. Ancak her Türk dizisinde mutsuzluklar mı izleyeceğiz. İşte en çok da izleyiciler bu noktaya takılı kaldı. Çünkü Gönül Dağı, farklıydı ve Türk dizi klişelerinden uzaktı ve bu yüzden de çok sevilmişti. Ancak Sefer ile Zahide’nin kavuşamaması durumu, diziyi uzatmak adına yapılan bir adım olarak görülüyor.

Bir dizi hayranı diyor ki; “Eğer bir aşığın, yetimin kalbi kırıldığında Gönül Dağı’ndan taşlar düşseydi. Sefer’in başına gelenlerden sonra Gönül Dağı’nda taş kalmaması lazım.”

“Sefer’in işi olmazsa senariste sütümü helal etmem” diyenler de var. Sefer karakterine çok üzüldüklerini belirten dizinin hayranları, “Sayın senarist buz bu sahneyi görmemiş gibi yaparız, sen yenisini çek” diyerek de göndermede bulundu.

Heyecanla ekran başına geçen ve bu sahneyi de dört gözle bekleyen Gönül Dağı izleyicilerinin hevesleri de kursaklarında kaldı.

Geriye ise izleyiciden senaryo grubuna şu mesaj kaldı: “Kendi ayağına sıkan bir Türk dizisi daha… ”

Gönül Dağı dizisi bu sefer baltayı taşa vurdu, resmen kendi ayağına sıktı! 12 Gönül Dağı dizisi bu sefer baltayı taşa vurdu, resmen kendi ayağına sıktı! 13 Gönül Dağı dizisi bu sefer baltayı taşa vurdu, resmen kendi ayağına sıktı! 14