Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Gönül Dağı dizisi genç oyuncu Öğe Sözbaş’ın da kariyeri için büyük bir şans oldu!

Gönül Dağı dizisi genç oyuncu Öğe Sözbaş’ın da kariyeri için büyük bir şans oldu!

tarafından ker_def

4 Sezondur TRT 1 ekranlarında izlenme rekorları kıran, 7’den 70’e tüm izleyicilerin gözbebeği olan Gönül Dağı, hayallerinin peşinden koşan gençleri de motive ediyor ve onlara yol gösteriyor.

Yaptıkları icadlarla Gedelli kasabası sakinlerinin hayatlarını kolaylaştıran, onların gurur kaynağı olan amcaoğulları, kendileri gibi idealist ve umutları olan gençlere de kucak açıyor. İşte o gençlerden birini, Filiz karakterini canlandıran Öge Sözbaş da sanat dünyasının gelecek vaad eden genç yeteneklerinden biri…

Gönül Dağı dizisinin oyuncunun kariyerinde çok önemli bir yerinin olacağı kesin. Böyle başarılı bir dizide yer alarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmaya başlayan oyuncu, gelişmelerden memnun. İşte Öğe Sözbaş’ın açıklamaları…

-TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı’na Filiz karakteriyle dahil oldunuz. Filiz amcaoğullarının yanında çalışan akıllı, çalışkan, duygusal bir genç kız. Dizide ‘Tertip’ olarak da anılan Filiz’i bir de sizden dinleyebilir miyiz?

-Filiz çok zeki ve işini bilen bir kız. Yaptığı işe çok hakim ve en iyisini yapmaya özen gösteren birisi. Amcaoğullarıyla çalıştığı için ve o ekibin bir parçası olduğu için çok mutlu. Yeri geliyor kimsenin elinden gelmeyen şeyleri Filiz 5 dakikada hallediveriyor. Pratik bir zekaya sahip olmasıyla beraber elinin işe yatkın olması da onun için bir artı. Fakat konu aşka gelince o kadar da başarılı değil, ‘tertip’ olarak anılmasının da sebebi bu aslında. Duygularını açık bir şekilde ifade etme fırsatı bulamadığı için Erkan tarafından asker arkadaşı muamelesi görüyor. Ben de Filiz ile yeni yeni tanışıyorum ilerleyen zamanlarda işteki başarısını aşkta da görecek miyiz hep beraber izleyeceğiz.

-Gönül Dağı dizisinde oynamanız teklif edildiğinde neler hissettiniz? Diziyi daha önce izliyor muydunuz?

-Benim için çok ani bir gelişme oldu. Teklif bana öğle saatlerinde geldi, o sabah ailemle denizdeydim akşam ne olduğunu anlamadan kendimi Eskişehir’de buldum, ertesi sabah setteydim. İnanılmaz hızlı geçen bir 24 saat oldu benim için. Tabii ki çok karmaşık duygular içindeydim. Heyecan ve mutluluk baskın olmakla beraber stres de vardı ama şimdi keyfim çok yerinde her şey çok güzel gidiyor. Diziyi takip ediyordum. Zaten her zaman başarısını duyduğum bir işti.

-Gedelli kasabasında yaptıkları icadlarla dikkat çeken ancak arka arkaya yaşanan talihsizlikler nedeniyle bir türlü istedikleri başarıyı yakalayamayan amcaoğulları için güzel günler gelecek mi? Filiz’in hayalleri gerçek olacak mı?

-Bence kesinlikle güzel günler gelecektir. Hiçbir çabanın karşılıksız kalmayacağını düşünenlerdenim. Talihsizlikler hep olabilir ama pes edilmedikçe mutlaka başarı ortaya çıkacaktır. Filiz’in de hayalleri gerçek olacaktır ama o zamana kadar başına neler gelecek ben de sizler gibi merakla bekliyorum.

-Dizide Filiz’in annesi Adile karakterini Süeda Çil canlandırıyor. Süeda hanımdan aynı zamanda oyunculuk dersleri almışsınız. Öğretmeninizle aynı dizide rol almak size neler hissettirdi?

-Harika ve eşsiz bir deneyim oluyor. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bundan birkaç ay öncesine kadar sadece öğretmen öğrenci ilişkimiz vardı. Şimdiyse anne kız oynuyoruz. Beraber hem eğleniyor hem çalışıyoruz. Hala kendisinden her gün yeni şeyler öğreniyorum. Benim için büyük şans.

-Eskişehir’deki çekimler nasıl gidiyor?

-Çekimler tüm hızıyla devam ediyor. Ekip çok tatlı, beni çok güzel karşıladılar. Zaten her gün birlikte olduğumuz için alışma sürecim kolay oldu, keyifle çalışıyoruz. Bir İzmir’li olarak kış şartlarına şimdiden yavaş yavaş adapte olmaya çalışıyorum. Onun dışında her şey harika.

-Hayallerini gerçekleştirmek için icadlar yapan gençlerin sayısını artırmak ve bu gençlerimizi motive edip geleceğe kazandırmak için neler yapılmalıdır?

-Bence tüm mesele değer verdiğiniz veya örnek aldığınız insanların size olan inancı. Siz kendinize güvenmediğiniz anlarda bile birilerinin başarabileceğinize inanıyor olması çok büyük bir manevi destek. Bu desteğin de insanı motive edip harekete geçireceğini düşünüyorum. Hayallerine giden yolda umudunu ve yolunu kaybeden gençlerimiz olabiliyor. O yüzden ben gençlere yol gösterenlerin payının büyük olduğunu düşünüyorum. Amcaoğullarının Filiz’e ve diğer genç mucit arkadaşlara sahip çıkması onlara cesaret ve yaratma gücü veriyor. Motivasyon, örnek aldığımız insanların bizlere inanmasıyla artan bir durum. Dolayısıyla önce inanç ve çok çalışmak. Sonrası kendiliğinden olur diyebilirim.

Yapımcılığını Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği Gönül Dağı’nın senaryosunu Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök kaleme alıyor.

Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun başrolleri paylaştığı Gönül Dağı’nda, Nazlı Pınar Kaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Serkan Kuru, Hüseyin Sevimli, Ulviye Karaca, Sait Seçkin, Hande Nur Tekin, Sercan İnceer, Melis Sevinç, Eren Can Vurucu, Faruk Karagül, Kaptan Gürman, Öznur Yağcı, Mesude Türkmen, Süeda Çil, Burak Can, Sude Zülal Güler, Öge Sözbaş, Kaan Şençubukçu, Ataberk Tufan, Ömer Batu Dağlı, Bade Irazlı, Burak Haktanır rol alıyor.