Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisi reytinglerde çok iyi ama ilk iki sezon kadar iyi değil!

Gönül Dağı dizisi reytinglerde çok iyi ama ilk iki sezon kadar iyi değil!

tarafından ker_def

İki sezon önce TRT 1 ekranlarına geldiğinde izleyicilerin gönüllerinde taht kuran ve tiryakileri hızla çoğalarak her hafta “1 Numara” olan Gönül Dağı, 68. Bölümünde yine zirvenin yıldızı oldu. Üçüncü sezona başlaması ile birlikte TRT1’e yine çok iyi reytingler kazandıran dizide dikkat çeken detay ise, ilk iki sezonda elde edilen oranlara henüz üçüncü sezonda ulaşılamaması oldu.

Eylül ayı ile birlikte yeniden Gönül Dağı dizisi ile tanışan izleyiciler yine ekran başına geçmeye ve yine diziye birincilik başarıları yaşatmaya devam ediyor. Bu büyük ilginin sürmesine rağmen ilk iki sezonda dizinin çift haneli reytingler elde ederek çok baskın bir şekilde sezona damgasını vurması büyük bir başarı olarak görülmüştü.

Gönül Dağı dizisi üçüncü sezonun başlarında olduğumuz şu günlerde, ekrandaki diğer tüm dizilere nazaran daha iyi performans ortaya koyuyor. Ancak buna rağmen ilk iki sezonda alışkanlık haline gelen çift haneli oranlardaki reytinglere erişemiyor. Dizinin ilerleyen aylarda bunu başarması beklense de, üçüncü sezona gösterilen ilginin ilk iki sezondaki kadar yoğun olmama ihtimali de bulunuyor.

blank

Dizinin 17 Eylül Cumartesi akşamı yayınlanan 68. Bölümü ile açık ara tüm izleyici gruplarında birincilik elde eden dizi, ne yazık ki yine çift haneli oranlara yaklaşamadı. Belki ekrandaki diziler arasında en iyi oranları elde ediyor ama Gönül Dağı’na izleyici ilgisinin azaldığı gerçeği de bu reytingler ile ortaya çıkıyor.

Ülkemizin çok önemli sorunlarına parmak basarak, sevgi, saygı, hoşgörü ve geleneksel değerlerimizle harmanlanmış samimi senaryosu ile izleyicileri hem duygulandıran hem de yüzlerindeki eksik etmeyen Gönül Dağı, Dilek karakterini canlandıran Gülsim Ali İlhan’ın ayrılığının ardından biraz daha hüzünlü bir yapım oldu.

Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun başrolleri paylaştığı Gönül Dağı dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde devam ediyor.