Ana sayfa Dizi Fragmanları Gönül Dağı dizisini özleyenler için büyük bayram sürprizi!

Gönül Dağı dizisini özleyenler için büyük bayram sürprizi!

tarafından ker_def

Ekrana geldiği ilk bölümden itibaren izleyicilerin ilgi odağı olan, reyting rekorları kıran, hem gün birincisi, hem de haftanın en çok izlenen dizisi olarak başarısını katlayan Gönül Dağı’ndan izleyicilerine Bayram sürprizi!.. Gönül Dağı Kurban-2 Özel Bölümü, sinema filmi tadında, birbirinden güzel görüntüler, eğlenceli sahnelerle Kurban Bayramı’nın 1. Günü 9 Temmuz Cumartesi akşamı 20.00’de TRT 1 ekranlarına geliyor.

Bozkırda bir Anadolu masalını, sapsarı toprakların, yıllarca dile gelen efsanelerin, unutulmaz aşkların, tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan ve muhteşem icadlara imza atan 3 amcaoğlunun hikayesini anlatan Gönül Dağı’nın Kurban-1 Özel Bölümü, geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nın ilk günü yayınlanmış ve büyük beğeni toplamıştı.

Sinema formatında çekilen Gönül Dağı Kurban-2 Özel Bölümü’nde de günümüzde unutulmaya yüz tutan geleneklerimiz, göreneklerimiz, aile ilişkileri, sevgi, saygı, hoşgörü, komşuluk ilişkileri, yardımseverlik, toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik duyguları vurgulanıyor.

Gönül Dağı’nı hiç kaçırmadan izleyen, dizinin kahramanlarını artık aile ferdi gibi gören TRT 1 izleyicileri, dürüst, samimi Anadolu insanının kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman eğlendiren hikayelerini yine büyük bir keyifle izleyecekler.

Yönetmenliğini Yahya Samancı’nın üstlendiği Gönül Dağı Kurban-2 Özel’in senaryosunu Ali Asaf Elmas ve Mustafa Becit kaleme aldı.

Gönül Dağı Kurban-2 Özel’de, Berk Atan, Semih Ertürk, Cihat Süvarioğlu, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Nazlı Pınar Kaya, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Hüseyin Sevimli, Sait Seçkin, Sercan İnceer, Hasan Oktay Dal ve Yiğit Ege Yazar rol aldı.

Gönül Dağı’nın Kurban Bayramı’nın 1. Günü 9 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de TRT 1 ekranlarına gelecek Kurban-2 Özel Bölümü’nün özeti ise şöyle:

“Gedelli’de zaman; Dilek’in henüz kasabaya gelmediği, Ramazan’ı arıların sokmasıyla Taner’in ‘Arı Kanadı Uçuş Sistemi’yle uçağını yapmaya karar vermesinden sonrasıdır. Veysel ve Cemile’nin evliliklerinin birinci yılı, Ramazan’ın Asuman’a aşık olmasının sene-i devriyesidir.

Amcaoğulları, kurbanlık işine girer… sermaye ise, Veysel ve Cemile’nin düğününde takılan altınlardır…

Amcaoğulları için tek motivasyon, yeni sistemle uçaklarını bir an önce bitirmektir. Ancak ne kadar uğraşsalar da iş yine dönüp dolaşıp motorun yetersiz kalmasında düğümlenmektedir. Amcaoğullarına motor, motoru almak için de para lazımdır. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Taner’in aklına kurbanlık işine girme fikri gelir. Sermayeleri ise Cemile ile Veysel’in düğününde takılan altınlardır.

Kurbanlıklar çalınınca işler karışır…

Dişçi Musa’dan gizli altınları alırlar ve kurbanlık işine girerler. Kendilerince kurbanları satacak, gelen paralarla hem motoru alacaklar, hem de altınları geri yerine koyacaklardır. Lakin işler planlandığı gibi gitmez. Kurbanlıklara bekçilik yapması gereken Ramazan; Asuman’ın kültür merkezinde dinletisi olduğunu öğrenince ağılı terk eder. Sabahı bayramın birinci günüdür, kasabalı kurbanını almak için ağıla gelecektir. Amcaoğulları sabah olduğunda kurbanlıkların çalındığını fark edince işler karışır. Kimselere durumu çaktırmadan acilen kurbanlıkları bulmaları gerekmektedir. Bozkırın altını üstüne getiren amcaoğulları her köşe bucakta kurbanlıkları aramaya başlarlar.

Amcaoğulları, kurbanlıkları ararken bir ipucu bulur, ancak bu ipucunun sonu karakolda biter…

Öte yanda ise hem kasabalılar hem de yağlı güreş organizasyonu için yirmi tane kurbanlık alan Gedelli Belediyesi, kurbanlıklarını sormaktadır. Zahide ile Cemile durumu idare etmeye çabalamakta, kurbanlıkların çalındığını gizlemeye çalışmaktadır. Yardımlarına Sefer yetişir, el birliğiyle insanları oyalamaya çalışırlar. Ancak saatler ilerledikçe durumlar iyice kötüleşmeye başlar…

Amcaoğulları, işleri yoluna koyup amaçlarına ulaşabilecek mi?

Kurbanlıkların peşinde olan amcaoğulları içinse zaman azalmaktadır. Türlü türlü olayların içine girip çıkarlar ve sonunda bir ipucu bulurlar. Ancak bu ipucunun sonu karakolda biter. Hem kasaba tarafında hem de karakol tarafında geriye tek bir soru kalır. Amcaoğulları işleri yoluna koyup amaçlarına ulaşabilecek midir?”

Gönül Dağı Kurban-2 Özel Bölümü, 9 Temmuz Cumartesi 20.00’de TRT 1’de.