Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinin büyük başarısı hatalar sürerse mazide bir tatlı anı olarak kalabilir!

Gönül Dağı dizisinin büyük başarısı hatalar sürerse mazide bir tatlı anı olarak kalabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle Cumartesi akşamları buluşmaya devam eden Gönül Dağı dizisindeki sorunları yapım ekibinin görmemesi ilginç. Dizinin hikayesine güçlü öğelerle yenilikler getirilmesi, Berk Atan’ın Taner karakteri üzerinden tek başına sırtladığı başrole ünlü bir kadın oyuncu dahil edilerek yepyeni bir hikaye üretilmesi şart.

Anadolu’nun bozkır yaşamında çok güçlü bir hikaye anlatan ama artık eskisi kadar izleyicileri ekrana çekmekte başarılı olamayan bir Gönül Dağı performansı görmekteyiz. Bir süredir dizinin çift haneli reytingleri elde etme konusunda sıkıntılar yaşamakta olduğunu görüyoruz ve senaristleri yepyeni bir hikaye düzenine geçmeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz.

Gönül Dağı dizisini izleyenler bir süredir hikayenin tekrar etmekte olduğunu, olayların ilerlemediğini, tek düze bir diziye dönüşmekte olduğu konusunda uyarılarını sosyal medya üzerinden yapıyor. Ancak yapım ekibinin, senaristlerin ortaya koyduğu açılımlar da işe yaramış gibi durmuyor.

Gülsim Ali İlhan’ın ikinci sezon sonunda ayrılmasının ardından atılan adımlar Dilek karakterinin yerinin dolmasını sağlamadı. En büyük eksiklik de işte tam burada yaşanıyor.

Taner karakterinin hayatında ikinci bir bahar açması, yeni bir kurgu üzerinden ve farklı yan karakterler ile süslenen bir döneme geçilmesi önem taşıyor.

Gönül Dağı dizisinin yan karakterleri çok dikkat çekici ve izleyicileri memnun edici bir tarzda olsa da asıl sonun başrolde yatıyor.

Gönül Dağı dizisinin büyük başarısı hatalar sürerse mazide bir tatlı anı olarak kalabilir! 7

Berk Atan’ın üç sezonluk bu büyük macerada fazlasıyla yükü omuzladığını ama, yeni sezonda hikaye devam edecek ise, yeni ve ünlü isimlerle etkili bir hikaye dönüşümünün sağlanması gerektiği de anlaşılıyor.

Tüm bu durumu özetleyen şey ise, 93. bölüm reytingleri. Dizi artık çift haneli oranların çok altında reytingler alıyor. 7’li oranlara kadar düşen bir Gönül Dağı performansı görmekteyiz.

10’lu reytinglerden, 7’li reytinglere doğru bu düşüşün yapım ekibine anlatması gereken önemli mesajlar var. Dizinin reytinglerindeki bu gerileme biraz da havaların ısınması ve izleyicilerin ekrandan kopmaya başladığı bir dönemin başlangıcını da ifade ediyor.

Yani, önümüzdeki haftalarda havaların durumuna göre Gönül Dağı dizisinin reytinglerinde sorunlar yaşanmaya devam edebilir. Ancak bu durum eski çift haneli reytinglerin geri gelmeyeceği anlamına gelmiyor. İyi bir hikaye düzenlemesi, yeni ve etkili oyuncular ile Gönül Dağı dizisi dördüncü sezonda da çok başarılı sonuçlar ile yoluna devam edebilir.