Ana sayfa Dizi Haberleri Gönül Dağı dizisinde sonunda bunu da yaptılar, dönüp dönüp baştan izletiyor!

Gönül Dağı dizisinde sonunda bunu da yaptılar, dönüp dönüp baştan izletiyor!

tarafından ker_def

TRT 1’in büyük beğeniyle izlenen dizisi Gönül Dağı, müziğimizin ustalarının eşsiz eserlerini ekranlara yansıtmasıyla da ilgi odağı oluyor. Gönül Dağı’nın 13 Şubat Cumartesi saat 20:00’de TRT 1 ekranlarına gelen 16. Bölümünde yine türkü şöleni yaşandı. Dizinin reytinglerinin ilk kez ABC1 grubunda 12’li oranlara çıktığına da şahitlik ettik. Dizi gerçekten de çok iyi bir performans sergiliyor ve TRT1’in bu sezon ortaya koyduğu müthiş çıkışı destekliyor. Gönül Dağı dizisinin müziklerini yapan Engin Arslan da 16. bölümde yer aldı. Arslan çaldı, Ferdi Sancar çaldı. Dizinin ekibinin yaptığı bu sürpriz de izleyicileri bir hayli mutlu etti. Birçok dizi hayranı bu türkü sahnesini dönüp dönüp baştan izlediklerini belirten yorumlar yaptı.

Uzun yıllardır aşık olduğu Zahide’ye (Ecem Özkaya) hislerini bir türlü açamayan ancak Gedelli sakinlerinin desteğiyle onu istemeye giden Sefer (Ferdi Sancar), büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Zahide’nin boşandığı eşi Fikret (Ruhi Sarı), o gece aniden gelmiş ve kendisinden ikinci bir şans istemişti. Ailesinden istemek için gittiği Zahide’nin evinden büyük bir hayal kırıklığıyla ayrılan Sefer’in dünya başına yıkılmıştı.

Bu arada hislerinin karşılıksız olmadığını anlayan Sefer, Zahide’nin mutluluğu için amansızca bir mücadeleye girdi. Dizinin 16. Bölümünde, çocuklarını babalarına götüren Zahide’ye eşlik eden Sefer, dönüşte onu bir kır kahvesine götürdü.

Gönül Dağı dizisinin sonunda bunu da yaptılar, dönüp dönüp baştan izletiyor! 1

Kır kahvesinde bağlama çalan müzisyene eşlik eden Sefer, “Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” türküsünü söyledi. Sefer, muhteşem sesi ve etkileyici yorumuyla hem Zahide’nin hem de çevredekilerin beğenisini topladı.

Sefer’e bağlama çalarak eşlik eden, Gönül Dağı’nın müziklerini yapan Engin Arslan, dizi setini ziyarete ve yapımcı Ferhat Eşsiz’le toplantı yapmaya Eskişehir Sivrihisar’a geldiğini, bu bölümde rol alması istenince de seve seve kabul ettiğini söyledi. Arslan, Sefer’in (Ferdi Sancar) Türk Halk Müziği’nin önemli eserlerinden “Karadır Kaşların”ı çok güzel seslendirdiğini kaydetti.

Gönül Dağı dizisinin sonunda bunu da yaptılar, dönüp dönüp baştan izletiyor! 2

SEFER’İN TÜRKÜSÜ SOSYAL MEDYADA İLGİ ODAĞI OLDU

13 Şubat Cumartesi akşamı yayınlanan 16. Bölümüyle tüm kulvarlarda reyting rekorları kıran Gönül Dağı’nın Sefer’in türkü söylediği bölümü de büyük ilgi gördü. Beğenilerini sosyal medyada dile getiren izleyiciler “Sefer’den Karadır Kaşların Türküsü”nü paylaşarak övgü yağdırdılar.

GÖNÜL DAĞI’NIN 17. BÖLÜMÜ 20 ŞUBAT CUMARTESİ 20.00’DE TRT 1’DE

Yazdığı tüm hikayelerde bozkırı ve bu coğrafyada yaşayan insanları samimi bir dille eserlerine yansıtan “Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı’nın yapımcılığını Köprü Film/Ferhat Eşsiz, yönetmenliğini Yahya Samancı üstleniyor.

Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın başrollerini üstlendiği dizide, sanat dünyasının usta isimleri de rol alıyor: Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Ruhi Sarı, Eser Eyüboğlu, Cihat Süvarioğlu, Semih Ertürk, Nazlı Pınar Kaya, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Hüseyin Sevimli, Çiğdem Aygün ve Zümre Meğreli.