Ana sayfa Dizi Haberleri Google’da en çok aranan dizi listesinde çarpıcı tablo! Final kararı verilen diziler de listede!

Google’da en çok aranan dizi listesinde çarpıcı tablo! Final kararı verilen diziler de listede!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Televizyon kanallarında yayınlanan diziler, izleyiciler tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. Her hafta yeni bölümleri ekrana gelen dizilerin hikayeleri ve oyuncuları, gelen ilgiyle birlikte heyecan uyandıran bir sürece dönüşüyor.

Son dönemde artan dijital platformlar ile birlikte yerli dizilerin izlenme alanları da değişmekte. Netflix, Disney Plus gibi uluslararası platformların yanı sıra BluTV, Exxen, PuhuTV gibi bazı yerli platformlar için de pek çok dizi çekiliyor Türkiye’de. Dünyanın farklı ülkelerindeki izleyiciye de ulaşan uluslararası dijital platformlar için çekilen bazı dizilerimiz ise daha büyük bir ses getiriyor.

Türk oyuncuların yer aldıkları, özgün hikayelerin yanı sıra uyarlamalarla birlikte giderek büyüyen sinema-dizi sektöründe bazı dizileri izleyici daha bir merakla takip ediyor. Arama motorlarının önde gelen ismi Google’da son dönemin en çok aranan dizileri ise dikkat çekiyor!

2022 yılında izleyicilerin Google’da en çok aradığı 10 diziyi aşağıda görebilirsiniz…

1- Yalı Çapkını
2- Duy Beni
3- Gelsin Hayat Bildiği Gibi
4- Tozluyaka
5- Erşan Kuneri
6- Pera Palas’ta Gece Yarısı
7- Mahkum
8- Senden Daha Güzel
9- Yargı
10- Üç Kuruş

Bu diziler arasında sosyal medyada son derece etkin bir süreç izleyen iki yazlık idzi Duy Beni ve Tozluyaka ayrıca dikkat çekiyor! Zira her iki dizi de reytinglerde kanallara bekleneni sağlayamamış olsa da sosyal medyadaki konuşulma ve popülerlikleri çok büyüktü! Bu dizilerden Duy Beni, geçtiğimiz ay ekrana veda etmişti. Star TV’de yayınlanan gençlik dizisi, özellikle yaz aylarında izlenme oranlarıyla sosyal medyanın öne çıkan yapımıydı.

Google'da en çok aranan dizi listesinde çarpıcı tablo! Final kararı verilen diziler de listede! 9

Fox TV’nin gençlik dizisi Tozluyaka da yine sosyal medyadan büyük destek alıyor. Genç kuşak izleyenlerin desteğiyle çok konuşuluyor ancak bu durum ne yazık ki reytinglere aynı oranda yansımıyor! Tozluyaka’nın da finali ile ilgili açıklama, izleyiciyi üzdü.

Google'da en çok aranan dizi listesinde çarpıcı tablo! Final kararı verilen diziler de listede! 10

Bir başka dizi Mahkum da yine Fox TV’nin dizisiydi ve ilk sezondaki büyük çıkışını ikinci sezonda sürdüremese de kemik bir izleyici kitlesi tarafından izleniyordu. Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun oyunculuklarıyla büyük dikkat çeken dizi için kanalın aldığı final kararı ise izleyiciyi çok üzerken, haksızlık yapıldığı görüşlerini de beraberinde getirmişti.

Google'da en çok aranan dizi listesinde çarpıcı tablo! Final kararı verilen diziler de listede! 11

Senden Daha Güzel dizisi ise Cere Baysel ve Burak Çelik’in rol aldıkları bir yaz dizisiydi yine. Sezonda beklenen reytingleri alamayınca 14. bölümde bitmişti. Bu dizinin de erken finaline karşılık Google’da 2022’nin en çok aranan dizisi olarak ortaya çıkması dikkatleri çekiyor.

Listenin ilk sırasındaki Yalı Çapkını ise hakettiği bir yerde duruyor! Eylül ayında ekrana gelmeye başlamasına karşın 2022 yılının tümünde yapılan aramalara karşılık diğer dizileri kısa sürede katlamış görünüyor! Bu durum da sezonun en yüksek reytingini alan bir dizi olmasından kaynaklanıyor! Büyük ilgiyle izlenen dizi, son dönemlerin en iyi çift haneli rakamlarına ulaşan dizisi olarak yeni sezona damgasını vurmayı başardı!