Ana sayfa Sosyal Medya Google’un, akıllı telefon kullanıcılarına büyük hizmeti

Google’un, akıllı telefon kullanıcılarına büyük hizmeti

tarafından ker_def

Hareketli duvar kağıtları tüm akıllı telefonların pilini normalden daha hızlı tüketir. Ancak Google buna alternatif bir çözüm geliştirdi.

Google Creative Labs, oldukça işlevsel yeni duvar kağıtlarını tanıtan bir video yayınladı. “Meter” yani sayaç şeklinde çalışan yeni duvar kağıtlarına ait detaylar aşağıda.

Google Creative Labs, hareketli duvar kağıtlarına ilginç bir özellik kazandırdı. Teknik olarak çok zor olmayan bu yeni özellik “Meter” olarak adlandırılıyor. Meter, sayaç, ölçüm gibi anlamların tam olarak karşılığını sunuyor.

Aşağıdaki videoda yeni “Meter” duvar kağıtlarının nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz. Ancak kısaca bahsedelim. Videoda iki yeni duvar kağıdı gösteriliyor. Bunlardan biri Wi-fi durumunu, diğeri ise batarya durumunu gösteriyor. Bu yeni duvar kağıtları ile, ana ekranınızda kalan pilinizi, okunmamış bildirimlerinizi ve Wi-fi çekim seviyesini görmeniz mümkün. İlerleyen dönemlerde bu özelliğin geliştirilerek farklı özellikler eklenmesi de mümkün. Yeni duvar kağıtları telefonun sensörlerini kullanarak hareketli bir görüntü sunuyor.