Ana sayfa Sosyal Medya Google trenleri, Sadakatsiz ve Masumlar Apartmanı ile ilgili bir gerçeği ortaya çıkarttı!

Google trenleri, Sadakatsiz ve Masumlar Apartmanı ile ilgili bir gerçeği ortaya çıkarttı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Google, 2020’de Türkiye’nin en çok aranan 10 dizisini açıkladı, bir detay herkesi fena şaşırttı! Aramalar konusunda dünyanın lideri kuşkusuz google… Arama trendleri de her yıl kullanıcıların hangi konuları daha çok merak ettikleri noktasında önemli bir veri olarak sunuluyor…

Google, Türkiye’nin 2020 yılındaki arama trenlerini yayınladı. Bu trendler içinde diziler de vardı… Kanal D ekranında yayınlanan Sadakatsiz dizisi birinci sırada çıktı. Ancak asıl şaşırtıcı bir başka detay vardı. 2020 yılında Sadakatsiz’in birinci olduğu arama trenlerinde 2020-2021 sezonu için hazırlanan dizilerin öne çıkması dikkatleri çekti.

Geçen sezondan bilinen Mucize Doktor, Aşk 101 isimli diziler arama trenlerinde yer aldı. Ancak bu diziler Ocak ayında da bilinen yapımlardı ve yılın genelinde milyonlarca kişi tarafından arandı.

Google trenleri, Sadakatsiz ve Masumlar Apartmanı ile ilgili bir gerçeği ortaya çıkarttı! 7

Ancak diğer 8 yapım Haziran ayı ile birlikte ortaya çıkan dizilerdi. Google’un arama trendlerinde en çok aranan diziden daha az aranan diziye doğru sıralama şöyle:

Sadakatsiz
Mucize Doktor
Masumlar Apartmanı
Sen Çal Kapımı
Alev Alev
Kırmızı Oda
Bay Yanlış
Menajerimi Ara
Bir Başkadır
Aşk-101

Görüldüğü üzere 2 dizi dışında diğerleri aslında Haziran ayından sonra yani, yılın ikinci yarısında ortaya çıkan projeler. Bu yapımların izleyicileri ne kadar çok etkilediği de ortaya çıkmış oluyor.

Örneğin Sadakatsiz dizisi Ağustos ayı gibi duyulmuştu ve aramalarda ikinci sıradaki Mucize Doktor gibi tüm yıla yayılan bir arama dönemi yaşamadı. Sadece 3-4 aylık bir zaman diliminde yapılan aramaların yılın 11 ayına yayılan Mucize Doktor için yapılan aramalardan daha fazla olması çok anlamlı…

Masumlar Apartmanı da listede 3. sırada ve Sadakatsiz gibi o dizi de son 3-4 aylık periyotta ortaya çıkan bir yapım. Bu da aslında yılın ikinci yarısında ortaya çıkan projelere ilginin ne kadar büyük olduğunu çok net bir şekilde anlatıyor.